CUTREMUR în VRANCEA

CUTREMUR în VRANCEA
CUTREMUR în VRANCEA

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Un seism cu magnitudinea 2,7 pe scara Richter s-a produs, miercuri dimineaţa, în zona Vrancea.

CUTREMUR ÎN VRANCEA. Un cutremur de 2,7 grade pe scara Richter a avut loc, miercuri dimineaţă, în zona Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 4:03, la o adâncime de 87 km.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (46 de kilometri), Focşani (49 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri) şi Mărăşeşti (56 de kilometri).

Cutremur de 7,2 grade anul acesta


Seismologul Vasile Purcaru a avertizat că în România trebuie să ne aşteptăm la “un cutremur de 7,2 grade până la finele anului 2013”, iar astfel de evenimente seismice multiple, cu epicentre uşor diferite, produse la intervale relativ scurte de timp şi cu magnitudini care nu diferă cu mai mult de 1 grad pe scara Richter, formează grupări de cutremure numite dubleţi sau tripleţi şi apar înaintea unor seisme majore, cum au fost cele din 1940 şi 1977.

Geofizician român: "Marele cutremur, prezis de mai mulţi seismologi! Este aşteptat în curând"

Geofizicianul român Andrei Apostol cu o activitate de peste 30 de ani în America susţine însă că în ciuda eforturilor disperate, oamenii de ştiinţă nu se pot lăuda cu predicţii exacte.

"Nimeni în afară de chinezi, în anii 1975-1977, în perioada dictaturii lui Mao, nu a reuşit încă să salveze vieţile oamenilor pe baza predicţiei de durată scurtă a seismelor. Chiar şi pe vremea lui Mao au fost nenumărate eşecuri", a spus cercetătorul.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?