Cutremur în lumea sportului. Rusia ar putea fi exclusă de la Jocurile Olimpice din anul 2018

 

Agenția Mondială Antidoping (WADA) nu va restabili în drepturi Agenția Rusă Antidoping (RUSADA) în cadrul consiliului fondatorilor organizației, a declarat jurnalistul Hajo Seppelt postului de televiziune ARD. Acest lucru ar putea presupune eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, transmite RIA Novosti, citată de Sputnik.md.Potrivit lui Seppelt, „Rusia nu a respectat cerințele înaintate: recunoașterea imixtiunii statului în programul antidoping și furnizarea accesului la probe".

În noiembrie 2015, WADA a învinuit Rusia de încălcarea mai multor reguli antidoping. De asemenea, agenția a învinuit de încălcarea codului organizației. Chestiunea restabilirii în drepturi a RUSADA urmează să fie examinată pe 16 noiembrie.

Anterior, Daily Mail a anunțat că o sursă din WADA, Grigore Rodcenkov, a transmis comisiei Comitetului Internațional Olimpic (CIO) noi date cu privire la utilizarea dopajului de către sportivii ruși. Decizia finală cu privire la acceptarea Rusiei la Jocurile Olimpice din 2018 ar urma să fie luată de comitetul executiv al CIO la începutul lunii decembrie.

Kremlinul a infirmat în mai multe rânduri existența unei imixtiuni a statului în problema utilizării dopingului în activități sportive. Comentând aceste învinuiri în adresa sportivilor ruși, Vladimir Putin a declarat că acest scandal ar putea avea o tangență cu alegerile prezidențiale din Rusia.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?