Cutremur în Biserica Catolică! Decizie fără precedent a Suveranului Pontif

 

Actualul Suveran Pontif este deschizător de drumuri pe mai multe fronturi, fiind printre altele primul papă care a vizitat o țară musulmană. Papa Francisc a hotărât să-l caterisească pe fostul cardinal american Theodore McCarrick, 88 de ani, acuzat de abuzuri sexuale asupra a cel puţin un adolescent în urmă cu jumătate de secol.

Este prima dată în lunga istorie a Bisericii Catolice când un cardinal este răspopit pentru abuzuri sexuale. 

Papa a recunoscut ca definitivă sentinţa emisă de Congregaţia pentru doctrina credinţei, instituţie a Vaticanului care veghează asupra dogmei catolice, a precizat Sfântul Scaun în comunicat. 


Această pedeapsă, fără posibilitate de apel şi deci definitivă, intervine înainte de o reuniune crucială prevăzută între 21 şi 24 februarie a Preşedinţilor conferinţelor episcopale din întreaga lume la Vatican, care va dezbate în special responsabilitatea prelaţilor care au acoperit sau au menţinut tăcerea privind agresiunile asupra minorilor comise de prelaţi. 

Dezvăluirile din 2018 privind scandalurile uriaşe din SUA, Chile sau Germania au întinat grav credibilitatea Bisericii Catolice. Papa Francisc, care doreşte să-şi respecte promisiunea de "toleranţă zero", a promis în ultimele luni că va fi intransigent cu ierarhia ecleziastică. 

McCarrick a fost înlăturat din funcţie temporar din 20 iunie anul trecut, până la finalizarea investigaţiei privind un posibil abuz asupra unui minor acum mai bine de 40 de ani. 

Vaticanul solicitase în septembrie 2017 o anchetă asupra arhiepiscopului de New York, în urma mai multor acuzaţii conform cărora pe parcursul carierei sale, McCarrick ar fi abuzat sexual atât băieţi, cât şi seminarişti. 

Singurul caz de abandon al unui cardinal datează din 1927, când papa Pius al XI-lea acceptase demisia cardinalului francez Lois Billot, care renunţase de bunăvoie la toga de cardinal din motive politice.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nicolae Culea
28 Feb 16:59
BUNA ZIUA. UMBLA PE WHATSAPP STIREA. NUMAI VOI STITI REALITATEA.
PAPA FRANCISC A ACCEPTAT SĂ FIE PREZENT LA DECLARAREA AUTONOMIEI TERITORIALE A ARDEALULUI?!

Autoritățile de la Budapesta i-au pregătit pe ungurii din Ungaria și pe etnicii maghiari din România pentru marele eveniment, pelerinajul iredentist programat la Miercurea-Ciuc pentru ziua de 1 iunie 2019 când, în prezența Papei Francisc, să fie declarată autonomia teritorială a Ardealului și, apoi, alipirea la Ungaria.

În fiecare an, pelerinajul Rusaliilor catolice de la Șumuleu Ciuc a avut loc în sâmbăta dinaintea Rusaliilor. În anul 2019 pelerinajul catolic va avea loc în ziua de 8 iunie a.c. Pelerinajul iredentist , împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României, este programat cu o săptămână mai devreme, sperând organizatorii și participanții că nu-i vede Dumnezeu și nici Sfânta Fecioară Maria.

Se știe că, după Marea Adunare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, la care au participat peste 100.000 de români din toate provinciile istorice ale Geției, Poporul Român a înfăptuit Marea Unire și a realizat România Mare.

Ungaria și organizațiile etnicilor maghiari din România nu au recunoscut niciodată Unirea de la Alba Iulia și au luptat continuu împotriva Poporului Român și a Statului Național Unitar Român. La începutul anului 1919, Republica Sovietică Socialistă Ungaria, condusă de Bella Kun și Rusia Sovietică în frunte cu Vladimir Ilici Lenin au declanșat un război împotriva României pentru cucerirea Ardealului și instaurarea Comunismului ale cărui baze teoretice au fost puse de tovarășul Karl Marx și „soția” sa cu barbă, tovarășul Engels. Atunci, Armata Română i-a învins pe cotropitori și la 4 august 1919 a ocupat Budapesta. După Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920, Ungaria a obținut o parte din Sfântul Pământ Românesc pân
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?