Sebastian Ghiță, urmărit internațional! ÎCCJ a emis mandat de arestare european în lipsă

 
Sebastian Ghita, de negasit
Sebastian Ghita, de negasit

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea DNA și a emis un mandat de arestare european în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, de negăsit de 23 de zile.UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea DNA și a emis un mandat de arestare european în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, de negăsit de 23 de zile.

Sebastian Ghiță poate avea, de astăzi, statutul de urmărit internațional! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reprogramat termenul în care se judecă emiterea mandatului european de arestare preventivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) judecă marți contestația depusă de avocații lui Sebastian Ghiță împotrivă deciziei prin care s-a dispus arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat.

Sebastian Ghiță poate avea, de astăzi, statutul de urmărit internațional! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reprogramat termenul în care se judecă emiterea mandatului european de arestare preventivă.

În baza acestuia se poate cere urmărirea internaţională a fostului deputat. Sebastian Ghiţă ar putea apărea astfel pe pagina Most Wanted a Poliţiei Române unde sunt pozele celor mai periculoşi infractori.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanță supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

După dispariție, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiță înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv în lipsă. De asemenea, DNA a cerut instanței supreme emiterea unui mandat european de arestare și urmărirea internațională a fostului deputat.

Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauțiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul sau și la mai multe adrese despre care se cunoștea că le frecventa, fără a fi găsit.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?