Curtea de Apel constată că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității

 

Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) admițând calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte Traian Băsescu, potrivit deciziei instanței. Decizia nu este definitivă!

Sentința Curții de Apel București: ”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă” potrivit G4media.ro.

Reacția lui Traian Băsescu: Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Voi contesta decizia!

Traian Băsescu a declarat că va contesta decizia!

"Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Voi face contestație! E vorba de contrainformațiile militare despre care eu, la 21 de ani, habar n-aveam că sunt parte a Securității. Până la revoluție n-a știut nimeni că, contrainformațiile militare sunt parte a Securității.

 

Mi-e greu să fac o analiză acum. Nu voi face o bătălie publică din acest verdict, voi merge pe calea judecătorească încercând să clarific lucrurile la ICCJ. Mi-e greu să fac speculație atâta timp cât nu am informații clare. 

Bucuroși le-om duce toate, de e pace de-i război. Nu am ce să-mi reproșez. Viața merge înainte. Probabil o să fiu mai clar în declarațiile de la Inalta Curte."

..........................

ȘTIREA INIȚIALĂ

"Nu comentez, trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere total diferite, eu și CNSAS, vom vedea. Ne va impăca un al treilea, judecător. Hai să vedem procesul”, declara Traian Băsescu înainte de pronunțarea sentinței.

Întrebat dacă a fost sau nu colaborator al Securității, Traian Băsescu a susținut că nu.

Potrivit Consiliului, Traian Băsescu ar fi fost recrutat de Securitate în 1973, în perioada în care era student la Institutul de Marină.

Din dosar lipseşte angajamentul semnat de fostul președinte, iar CNSAS spune că dovada ar fi fost distrusă în 1979.

Conform documentelor depuse în instanță, o sursă, pe nume Petrov, ar fi dat informaţii despre doi studenţi. Petrov ar fi fost numele de cod al lui Băsescu. Petrov ar fi sesizat securităţii „aspecte operative” despre colegi, a scris g4media.ro.

 

Băsescu: "Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ"

Radu Cristescu, fost membru PMP, actualmente la PSD, a publicat, pe pagina personală de Facebook, un facsimil de la Departamentul Securității Statului, prin care Traian Băsescu, nume de cod Petrov, primea, pentru "adeziunea față de PCR și susținerea rețelei" suma de 1.500 de dolari. Mădălin Hodor, membru CNSAS susține că facsimilul prezentat de Cristescu este un fals.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Una e securitatea tarii si altceva sint stropitorile !!!
20 Sep 16:33
Securitatea are renume urit in special din cauza acestor stropitori care pentru a primi dolareii de pomana isi umpleau colegii, familia di prietenii de mizerie inventata de multe ori. Securitatea este urita si de emanatii din ‘89, inclusiv baseasca, care urau faptul ca stia despre activitatile lor mizerabile sau infractionale.
Răspunde
0 0
Adevarul iese la suprafață
20 Sep 16:14
Fe licitări in mod oficial d le Petrov ne ai dus de nas atâția zeci de ani .Puțeai a securist ,după alergia la monarhie și după contributia la mineriadă te ai dat de gol. Acuma esti cu brevet.
Răspunde
0 0
Cornel
20 Sep 15:51
Orice scriai pe hărtie ajungea la securitate o demonstrează și cazul inginerului Ursu asasinat în epoca Ceausescu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?