Cumpărătorii maşinilor la mâna a doua care NU anunţă tranzacţiile riscă AMENZI URIAŞE

Cumpărătorii maşinilor la mâna a doua care NU anunţă tranzacţiile riscă AMENZI URIAŞE
Cumpărătorii maşinilor la mâna a doua care NU anunţă tranzacţiile riscă AMENZI URIAŞE

O serie de modificări ale Codul Rutier care intră în vigoare de la 20 mai arată că, în cazul în care se schimbă proprietarul unei maşini, înmatricularea acesteia va fi suspendată în mod automat dacă noul deţinător nu solicită la timp Direcţiei de Înmatriculări transcrierea dreptului de proprietate.Şi asta nu este tot. Cei care vor fi prinşi circulând cu o maşină cu înmatricularea suspendată vor risca amenzi de până la 2.900 de lei. Mai ales că termenul de transcriere a dreptului de proprietate a fost mărit de la 30 la 90 de zile, scrie adevarul.ro.

Concret, printr-o ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern cu ceva timp în urmă s-a introdus conceptul de suspendare a înmatriculării, ce vizează strict o operaţiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public, dar care nu vizează anularea înmatriculării.

În context, vehiculul va figura în continuare înmatriculat pe numele proprietarului/deţinătorului în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate (care va cuprinde, totuşi, o menţiune de suspendare a înmatriculării).
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?