Cum vorbește Gabriela Firea în limba spaniolă

 
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea efectuează, incepand cu 5 noiembrie, o vizită oficială la Madrid, a informat un comunicat PMB remis realitatea.netGabriela Firea a rostit un discurs, la Forumul Mondial privind Violenta Urbana si Educatia pentru Convietuire si Pace de la Madrid, în care a evidentiat rolul important pe care il ocupa autoritatile locale in combaterea fenomenului violentei.

Conform unui comunicat trimis realitatea.net, Firea a spus: "Responsabilizarea si transparentizarea guvernantei locale sunt instrumente vitale pentru stimularea dezvoltarii economice, maximizarea eficientei administrative, asigurarea incluziunii sociale si a durabilitatii mediului.

Activitatea de imbunatatire a guvernantei locale in intreaga lume include promovarea descentralizarii, a egalitatii de gen si a accesului la servicii de baza, toate acestea fiind elemente esentiale ale unei bune guvernari locale.

In ceea ce ne priveste, in cei doi ani si cateva luni de mandat am initiat, in paralel cu masuri legate de marile probleme structurale, o serie de proiecte menite sa contribuie, prin stimulente, la incluziunea sociala a categoriilor defavorizate, la incurajarea familiilor si a natalitatii sau la protejarea mediului inconjurator".

Gabriela Firea a vorbit în limba spaniolă. La final, primarul Capitalei a mulțumit în limbile spaniolă, engleză, franceză şi română.

Vezi imaginile mai jos, în VIDEO!

Redăm mai jos comunicatul trimis site-ului realitatea.net, referitor la activitățile desfășurate de Gabriela Firea:

"Primarul General, Gabriela Firea, la Forumul Mondial privind Violenta urbana si Educatia pentru Convietuire si Pace de la Madrid: Actuala administratie a Bucurestiului deruleaza o serie de proiecte menite sa contribuie la incluziunea sociala a categoriilor defavorizate, la incurajarea familiilor si a natalitatii

Primarul General, Gabriela Firea, a participat la deschiderea Forumului Mondial privind Violenta urbana si Educatia pentru Convietuire si Pace, care se desfasoara in perioada 5-8 noimebrie, in capitala Spaniei.

Participarea Primarului General la acest eveniment vine in contextul vizitei pe care Edilul sef al Bucurestiului o efectueaza zilele acestea la Madrid, la invitatia omoloagei sale, doamna Manuela Carmena Castrillo.

Forumul reuneste 100 de primari ai oraselor din intreaga lume, organizatii internationale si reprezentanti ai societatii civile care urmaresc, prin acest eveniment, identificarea unor solutii eficiente de eliminare a tuturor tipurilor de violenta, prin agrearea unor masuri de prevenire si transformare a conflictelor, intocmirea unei agende pentru pace, impartasirea experientelor, strategiilor, campaniilor si politicilor guvernelor locale.

In discursul rostit in deschiderea evenimentului, Primarul General a evidentiat rolul important pe care il ocupa autoritatile locale in combaterea fenomenului violentei, cu toate aspectele sale: "Responsabilizarea si transparentizarea guvernantei locale sunt instrumente vitale pentru stimularea dezvoltarii economice, maximizarea eficientei administrative, asigurarea incluziunii sociale si a durabilitatii mediului. Activitatea de imbunatatire a guvernantei locale in intreaga lume include promovarea descentralizarii, a egalitatii de gen si a accesului la servicii de baza, toate acestea fiind elemente esentiale ale unei bune guvernari locale. In ceea ce ne priveste, in cei doi ani si cateva luni de mandat am initiat, in paralel cu masuri legate de marile probleme structurale, o serie de proiecte menite sa contribuie, prin stimulente, la incluziunea sociala a categoriilor defavorizate, la incurajarea familiilor si a natalitatii sau la protejarea mediului inconjurator".

Edilul sef al Bucurestiului a mai explicat ca, in premiera, in Capitala, se deruleaza un program de bugetare participativa, prin care cetatenii pot propune proiecte de imbunatatire a calitatii vietii, cele mai valoroase dintre acestea urmand a fi finantate de la bugetul municipal.

Gabriela Firea a subliniat, totodata, importanta Memorandului de cooperare care va fi incheiat intre cele doua capitale: "Madridul este un oras care a avut aceleasi probleme ca si Bucurestiul, dar este cu cativa pasi inaintea noastra in rezolvarea lor, de aceea cred ca acordul de parteneriat intre cele doua capitale pe care il vom semna in cursul zilei de maine va fi baza unei stranse colaborari in domenii strategice cum ar fi dezvoltarea durabila, infrastructura, sanatatea, turismul sau cultura si, de ce nu, pentru o mai buna cunoastere reciproca a cetatenilor celor doua metropole".

In deschiderea evenimentului, au mai vorbit despre strategiile de combatere a violentelor ministrul de Interne din guvernul spaniol, Fernando Grande Marlaska, unul din fondatorii Cvartetului pentru Dialog National din Tunisia, Widet Bouchamaoui, (Cvartetul pentru Dialog National este laureat al Premiului Nobel pentru Pace in anul 2015) si primarul Barcelonei, Ada Colau.

Comitetul de organizare a evenimentului este format din consiliile locale ale oraselor Madrid, Paris si Barcelona, alaturi de organizatii precum Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), UN-HABITAT, International Association of Educator Cities (AICE), Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, (PNUD) etc"

.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?