Cum vezi dacă medicul tău este fals sau poate nu?

 

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificaţi statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.Colegiul Medicilor din România are organizat pe site-ul instituţiei un registru unde veţi putea căuta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional.

În acest registru vor apărea informaţii despre judeţul de apartenenţă la Colegiul Medicilor, numele, statusul şi specialitatea.

Registrul poate fi accesat aici

La accesarea site-ului Registrul Medicilor din România veţi fi întâmpinaţi de următorul mesaj:

“În vederea utilizării acestui website, vă rugăm să tineţi cont de următoarele aspecte:

·  Datele disponibile pe această pagină au caracter informativ şi sunt actualizate periodic.

·  Datele publicate pe această pagină nu reprezintă starea de fapt a situaţiei membrilor, aceasta putându-se confirma numai de către colegiul teritorial al cărui membru este medicul.

·  Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din România au fost colectate, verificate, introduse şi actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.

·  Responsabilitatea asupra conţinutului datelor revine în exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.

·  Dreptul de a modifica şi transmite datele în vederea afişării de către Colegiul Medicilor din România aparţine colegiilor teritoriale ale medicilor.

 

·  În cazul în care datele nu corespund realităţii/ situaţiei actuale, medicul se poate adresa în scris colegiului teritorial. Refuzul înscrierii, al reînscrierii sau al menţinerii datelor în Registrul unic al medicilor se contestă de către medic la consiliul colegiului teritorial al cărui membru este.”

Pe acest site puteţi căuta un medic după nume, prenume sau codul de identificară profesională.

După verificare, în dreptul rubricii status va apărea unul dintre următoarele statusuri: activ, inactiv, fost membru, neconfirmat.

Legenda pusă la dispoziţie de site-ul colegiului medicilor are următorul cuprins:

“Activ - status acordat medicului membru al C.M.R. care îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Inactiv - status acordat medicului membru al C.M.R. care nu îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Fost membru - medicul care a deţinut în trecut calitatea de membru al C.M.R.;

Neconfirmat - datele medicul trebuie validate direct de către Colegiul Teritorial al cărui membru este.”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
30 de ani de Madagascar
12 Feb 12:17
Aici se ajunge prin infectarea statului cu analfabeti si spagari a caror unica calitate este ''relatia'' cu un politician ! Oamenii decenti, profesionisti, morali au fost alungati si si-au gasit locul in straintate iar infectii continua sa produca efecte diverse si socante !!! In spatele tuturor astfel de situatii sint angajati incompetenti ca sa nu spunem corupti atfel nu poti profesa intr-o unitate medicala de stat unde se fac comitii si comitete pentru orice ... ! In schimb se contesta diplomele de la Sorbona ... !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?