Cum va fi vremea în weekend. Veşti bune de la meteo!

 

Vineri, vremea se va menține rece în zonele joase din jumătatea de sud-est a țării, unde dimineața local va fi ger, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor continua să crească, astfel că cele diurne se vor situa cu mult peste normalul datei. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 7 grade, mai ridicate în regiunile vestice, unde la deal vor fi până la 10 grade. Cerul va fi variabil spre senin, cu unele înnorări în extremitatea de est și sud-est. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă. Dimineața local va fi ceață asociată și cu depunere de chiciură, dar pe spații mici poate persista și pe parcursul zilei, cu precădere în Moldova și estul Transilvaniei.

În Bucureşti, dimineața va fi în continuare o vreme rece, -8...-7 grade la prima oră, însă peste zi temperatura va fi în creștere față de zilele precedente, in jur de 4 grade la amiaza. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab. 

Sâmbătă, valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor, totuși dimineața va fi înca rece, local chiar geroasă în sud, în est și în depresiunile din centru. Temperaturile maxime se vor încadra -3 grade local în Moldova și 9...10 grade în dealurile din Banat și Crișana. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în extremitatea de est-sud-est și temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, dar probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă. Local, dimineața, va fi ceață.

În capitală, temperatura va fi în creștere ușoară, totuși în orele dimineților va fi încă o vreme rece, cu -9...-7 grade la prima ora. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

, valorile de temperatură se vor situa în cea mai mare parte a țării peste cele obișnuite pentru sfârșitul lunii ianuarie și doar în primele ore ale dimineții vremea va mai fi rece local în jumătatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -1...0 grade izolat în Moldova și 12 grade în sud-vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, centrul și nordul teritoriului, unde pe arii restrânse, vor fi precipitații slabe, mai ales ploi la ses si predominant ninsori la munte. Izolat vor fi condiții de polei. Dimineata, îndeosebi în est și în sud-est, pe spații restrânse va mai fi ceață.

În Bucureşti, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii ianuarie. -5...-4 grade dimineața, poate mai puţin în zona preorășenească şi 5-7 grade la amiază. Dimineața vor fi condiții de ceață..

În regiunile intracarpatice, vremea este predominant însorită şi caldă pentru această dată. În afară de ceaţă de dimineaţa ce poate persistența peste zi în depresiuni, nu mai sunt aşteptate alte fenomene meteo. La amiază vor fi : 8 grade la Timişoara şi Oradea, 6 la Baia Mare, 3 la Cluj, 5 la Sibiu şi -3 grade la Miercurea Ciuc.

În sud, vreme în general însorită cu maxime pozitive, în general între 1 și 3 grade.

Vreme rece în Dobrogea, cu -2 grade maximă termică la Tulcea și 9 grade la Constanța. Puțîn soare, cerul este mai mult noros dar probabilitatea de precipitații este redusă.

Vreme rece și în Moldova. Este soare dar soare cu dinți, maximele sunt în general negative: -2 grade la Suceava, -3 la Iași, -2 în Bacău și -1 grad la Galați. Dimineața local va fi ceață, pe alocuri persistență.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?