Cum stă Vladimir Putin în sondaje, înainte de alegeri

Vladimir Putin 
Vladimir Putin 

Fără un program, fără dezbateri şi fără o opoziţie serioasă, preşedintele rus în funcţie, Vladimir Putin, se mulţumeşte cu o campanie minimă pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, pe care - potrivit sondajelor - le va câştiga fără probleme, în vederea celui de-al patrulea mandat, comentează vineri AFP, scrie agerpres.ro. 



În vizită la o uzină pe Rostov pe Don (sud), într-o întâlnire cu oameni de ştiinţă la Novosibirsk (Siberia) sau comemorând victoria armatei sovietice împotriva Germaniei naziste în luptele de la Volgograd (sud), de 18 ani omul forte al Rusiei, Putin şi-a înmulţit apariţiile publice în calitate de şef al statului în exerciţiu, ferindu-se de orice promisiuni, de orice mulţimi sau mitinguri electorale.

'Putin nu desfăşoară o campanie electorală. El îşi îndeplineşte obligaţiile prezidenţiale şi asta este campania sa', consideră politologul Andrei Kolesnikov, de la Centrul Carnegie din Moscova. 'Este singurul candidat fără program. Aceasta este foarte alarmant, este o dovadă a dispreţului faţă de poporul său', susţine el.

Rezultatul scrutinului, de la care a fost eliminat principalul opozant Aleksei Navalnîi din cauza unei condamnări penale, nu lasă loc de îndoială: în lipsa unei surprize uriaşe, Vladimir Putin va fi reales pentru cel de-al patrulea mandat, prevăzut pentru şase ani, adică până în 2024, aproape un sfert de secol după ce a fost numit succesor de către Boris Elţin.

Cu o lună înainte de scrutin, el este creditat cu peste 71,5% din intenţiile de vot, conform unui sondaj publicat miercuri de Institutul VŢIOM, apropiat de guvern. Este un procent mai mare decât scorul pe care l-a înregistrat în 2012 (63,6%) şi cu mult peste concurenţii săi.

Vladimir Putin a respins orice dezbatere cu oponenţii săi şi a refuzat să utilizeze timpul de antenă pus la dispoziţie candidaţilor. Cu toate acestea, el este omniprezent pe canalele de televiziune, care urmăresc tot ceea ce face el.

Mai multe, pe sursa stiripesurse.ro

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?