Cum se tratează corect arsurile

 
Cum se tratează corect arsurile
Cum se tratează corect arsurile

Oricând ți se poate întâmpla să te alegi cu o arsură sau să fii nevoit să tratezi rănile superficiale ale copiilor sau ale celor dragi. Urmează pașii indicați mai jos și nu vei face greșeli care duc la complicații!

Când e cazul să te adresezi medicului

În arsurile de gradul II apar băşici pline cu lichid, care se pot sparge lăsând suprafeţe neacoperite de piele, peste care se vor forma ulterior cruste.


Arsurile de gradul III sunt mult mai grave, pielea este uscată şi neagră şi rana poate merge până în profunzime, afectând muşchii şi oasele.

Arsurile de gradul I şi II se vindecă fără cicatrice, spre deosebire de arsurile de gradul III, care lasă cicatrici inestetice, caracteristice.

Ce tipuri de arsuri se agravează rapid

Dacă arsurile sunt profunde sau foarte întinse, dacă sunt însoţite de durere intensă, febră sau secreţii purulente se recomandă prezentarea în cel mai scurt timp la medic, pentru a putea preveni pe cât posibil complicaţiile, printre care se numără infecţiile, insuficienţa renală sau şocul septic. Arsurile severe pot duce la deces.

Cea mai mare parte a arsurilor termice domestice sunt produse de contactul cu obiecte de bucătărie şi lichide fierbinţi, restul prin contactul direct cu flacăra. Gravitatea arsurii depinde de profunzimea ei, aceasta variind în funcţie de intensitatea şi durata expunerii.

În arsurile uşoare, iniţial apare înroşirea pielii şi umflarea uşoară, urmând ca în câteva zile manifestările să dispară, lăsând uneori în urmă o pată maronie.

Află cum să tratezi corect o arsură AICI

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?