Cum se păstrează MIEREA

Cum se păstrează MIEREA / Foto: honey.com
Cum se păstrează MIEREA / Foto: honey.com

Mierea se pastreaza in ambalaje perfect curate din sticla sau aluminiu. Spalati recipientul, chiar daca in el a fost tot miere pentru ca pelicula de miere veche contine germeni de fermentatie, care insamanteaza mierea noua. Aceasta va fermenta la randul ei, schimbandu-si gustul si mirosul.

Nu pastrati mierea in vase din zinc, cupru, plumb sau aliajele lor, deoarece sub actiunea acizilor din miere se formeaza compusi chimici ce pot da intoxicatii grave. Acelasi lucru e valabil si in cazul ambalajelor din fier. In urma corodarii fierului la contactul prelungit cu acizii continuti de miere, aceasta va capata gust si miros neplacute, scrie curademiere.ro.

Feriti borcanele cu miere de locuri cu recipienti ce contin substante care emana mirosuri (vopsea, carburant, esente) deoarece mierea atrage mirosurile din preajma. Nu se pune vasul cu miere descoperit in apropierea unor substante higroscopice ce favorizeaza mentinerea umiditatii in aer (sarea), acestea contribuind la o fermentatie accelerata a mierii.

Feriti de lumina mierea ambalata in borcane de sticla, care favorizeaza, de asemenea, deprecierea calitatilor ei. Acest lucru poate fi observat prin inchiderea culorii mierii.

Pentru a fi folosita din nou in stare fluida, incalziti mierea cristalizata punand recipientul intr-o baie de apa fierbinte, in nici un caz direct pe foc. Nu incalziti decat cantitatea pe care vreti sa o folositi, deoarece mierea incalzita fermenteaza mult mai usor, depreciindu-se.


Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?