Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile

 
Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile
Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile

O problemă des întâlnită pe vreme de iarnă este ingheţarea şi aburirea geamurilor de la maşină.Cum se dezgheaţă şi dezaburesc mai repede geamurile? Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta la găsirea soluţiei optime pentru dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util.

Porneşte căldura şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte motorul. Este mult mai eficient. NU utiliza niciodată apă fiartă! Rişti să îţi cumperi alt parbriz.
Pentru dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii. Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treapta maximă şi ai grijă ca ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parpriz şi geamurile laterale.

De asemenea, nu uita să porneşti încălzirea lunetei imediat ce ai pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschizi geamul, fie porneşti opţiunea de dezumidificare a sistemului de aer condiţionat, desigur dacă automobilul este dotat cu un sistem de climatizare.

Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor:

– sterge geamurile cu o soluţie de oţet şi apă (trei părţi de oţet la o parte de apă).
– acoperă geamurile cu o pătură (sau cu o folie specială care previne îngheţul).
– foloseşte soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri
– şterge geamurile o dată pe săptămână. Geamurile murdare se aburesc mult mai repede decât cele curate întrucât murdăria atrage umezeala.
– evită lucrurile ude (umbrela, haine ude de la sport), iar dacă ninge, scutură-ţi bine bocancii înainte de a te urca în maşină.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?