Cum se apără Teodorovici de valul de critici la adresa sa

 

După valul de critici declanșate de declarațiile sale cu privire la limitarea dreptului românilor de a munci oriunde în UE, ministrul Finanțelor răspunde sec:"poate am avut o exprimare nefericită".Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a combătut, miercuri, afirmaţiile potrivit cărora el el fi ”anti-european”. Teodorovici a afirmat că a fost profund implicat în negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană, fiind profund ”pro-european”, scrie News.ro

Ministrul de Finanţe a afirmat că a avut o ”exprimare nefericită”, când a vorbit despre permise de muncă pentru cinci ani.

”Le mulţumesc tutror celor care au trimis mesaje de tot felul. Fiecare a înţeles cât a putut din ceea ce eu am spus. Repet, poate a fost exprimarea mea nefericită. (...) Propunerea mea este ca românii, oriunde s-ar afla, să aibă aceleaşi dreptui în europa, fie că călătoresc, fie că trăiesc, fie că fac business acolo unde ei decid”, a declarat Teodorovici.

Acesta a afirmat că ”orice guvern al acestei ţări este obligat să creeze un mediu economic şi social atractiv, astfel încât cei care sunt în România, să rămână în România, cei care au plecat, şi decid ei să se întoarcă, să o poată face, să aibă motive să o facă, iar cei care doresc să vină din alte zone să o facă dacă doresc să o facă”.

Teodorovici şi-a reiterat susţinerea faţă de valorile europene, dar nu a oferit detalii despre cum vede rezolvarea problemei crizei forţei de muncă. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, în cadrul unei dezbateri în Parlament, că doreşte limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară membră a Uniunii Europene (UE), în contextul în care angajaţii plecaţi din România, la muncă în Germania, nu se mai întorc ”în veci”.

El a precizat că trebuie să existe un permis de muncă în acelaşi timp, în toate statele membre UE, astfel ca angajaţii să fie obligaţi să migreze.

”Deci limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Că iar o să văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi, ca şi timp, în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Că aşa, dacă ajunge în Germania şi primeşte drept de muncă, nu o să se mai întoarcă în veci în Croaţia, România, de unde a plecat. Trebuie să fie discutată o astfel de măsură. Maximum 5 ani şi la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici, potrivit unei înregistrări audio difuzate de Hotnews.

Declaraţia ministrului a generat un val de comentarii negative din partea societăţii civile, a politicienilor şi a sindicatelor. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Belu
28 Nov 14:32
Teodorovici mai bine lua vibratorul in dinti.
Răspunde
0 0
Nicolas
28 Nov 14:31
un guvern remaniat si format numai din analfabeti si homosexuali....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?