Cum scapă de ”Ora Guvernului” un ministru care s-a făcut de râs la audierile din Parlament

 

Dănuț Andrușca, ministrul Economiei, cunoscut pentru momentele penibile de la audierea sa în Parlament, a fost invitat de PNL să vină să vorbească în plen, la ”Ora Guvernului”. Doar că este imposibil, pentru că audierea trebuie să fie luni: în prima luni, pe 22 mai, deputații au liber, pe 28 mai au din nou liber. Iar următoarea luni este prima luni din lună care este destintă ”Orei Premierului”, conform Regulamentului. Ca atare, Andrușca a fost salvat de două zile libere, dar și de Regulament.Deputaţii liberali au solicitat prezenţa ministrului Economiei, Dănuţ Andruşca, săptămâna viitoare, la "Ora Guvernului", însă Biroul permanent a respins propunerea pe motiv că lunea viitoare nu se lucrează în plen, ci în circumscripţiile electorale.

"La 'Ora Guvernului' PNL a solicitat să vină domnul Andruşcă, dar el nu poate să fie săptămâna viitoare pentru că e liber şi în regulament scrie negru pe alb - 'Ora Guvernului' se desfăşoară în ziua de luni. Luni, pe 21 mai, sunt Rusaliile catolice, iar lunea următoare sunt Rusaliile noastre. După aceea, conform regulamentului, în prima luni din fiecare lună este 'Ora premierului'.

Pe 11 iunie este rândul PMP să propună (cine va fi chemat la 'Ora Guvernului' - n.r.), dar probabil că PNL şi PMP vorbesc între ei şi stabilesc", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop, la finalul şedinţei Bp. Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor a solicitat miercuri Biroului permanent ca în cadrul "Orei Guvernului", programată pentru săptămâna 21-25 mai, să îl invite pe Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei.

Liberalii au propus pentru dezbatere tema "Economia României pe mâna unor amatori. Până când?".

Iată prestația lui Andrușca, de la audierea din Parlament:

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?