Cum să aplici CORECT compresele cu varză murată. Uite ce BOLI grave vindecă

Cum să aplici CORECT compresele cu varză murată. Uite ce BOLI grave vindecă
Cum să aplici CORECT compresele cu varză murată. Uite ce BOLI grave vindecă

Spre deosebire de varza proaspătă, cea murată este mai bogată în vitaminele B1, B2, B3, B6 şi B9. Totodată, varza murată este unicul produs alimentar vegetal ce conţine vitamina B12, ce luptă cu îmbătrânirea precoce.Despre vitamina B12 se ştie că lipseşte în special din organismul vegetarienilor şi al persoanelor vârstnice, generând  palpitaţii, slăbiciuni, pierdere de memorie şi scăderea auzului. Este un remediu excelent şi pentru persoanele care au probleme cu stomacul, grație vitaminei U pe care o conţine și care protejează mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului.

Ȋnsă varza murată este, de asemenea, un remediu foarte eficient atunci când vine vorba de tratarea afecțiunilor pe cale externă.

Iată câteva situații în care cataplasmele cu varză murată pot da rezultate excelente:

Răni, arsuri, lovituri și inflamații

Se prepară un terci din varză murată, obținut prin zdrobire. Locurile afectate se pansează cu acest terci din varză murată, pus între 2 straturi de tifon, care se schimbă de 2-3 ori pe zi. În cazul în care apare o senzație de arsură insuportabilă, varza se amestecă cu puțină apă fiartă și răcită.

Dureri de cap

Durerile de cap pot fi diminuate cu varză murată învelită în tifon. Se aplică în zonele de după pavilionul urechilor și pe tâmple, apoi capul se leagă cu un prosop. Dacă durerile sunt dese și insuportabile, se beau și câte 100 ml. de moare de varză, de 3 ori pe zi.

Acnee

Se aplică pe zonele afectate frunze de varză murată, zilnic. Compresa se ține timp de 25 de minute, apoi se spală pielea cu apă rece. Tratamentul durează 1,5-2 luni.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?