Cum răspunde Patriarhia Română acuzelor că ar urma să construiască un ansamblu rezidenţial

 

Consilierul general al USR, Roxana Wring, a susţinut, marţi, pe Facebook, faptul că Patriarhia ar intenţiona să construiască în nordul Capitalei un ansamblu rezidenţial. În replică, Patriarhia Română a precizat că informaţiile Roxanei Wring sunt false.

"Terenul despre care este vorba aparţine Patriarhiei Române şi pe o parte din el se află Centrul de găzduire pentru victimele violenţei domestice, Justinian Marina. Demersul făcut acum de Patriarhie este doar acela de revenire la PUZ-ul iniţial (de teren rezidenţial), anterior edificării unui mare centru comercial din zonă. Când a fost edificat acest centru comercial, PUZ-ul întregii zone a fost modificat în mod abuziv, fără consultarea celorlalţi proprietari de teren din zonă, în PUZ de teren industrial. Este vorba aşadar doar de o firească solicitare de îndreptare a unui abuz făcut fără consultarea Patriarhiei Române. (…) Dacă acest teren ar putea fi vreodată vândut, aceasta s-ar face exclusiv în scopul întreţinerii şi dezvoltării aşezămantului filantropic menţionat, dar şi a altor centre similare pentru persoane fragilizate social. Dacă, teoretic, pe acel teren va fi construit cândva vreun imobil, acesta nu va aparţine Patriarhiei Române, care nu construieşte decât lăcaşuri de cult şi centre în care desfăşoară cea mai intensă şi ramificată activitate social-filantropică din România”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Acesta a mai spus că USR încearcă sabotarea construirii Catedralei Mânturirii Neamului.

"USR, în răspăr cu Legea Catedralei nr. 261/2005, cu istoria şi cultura naţionale, cu logica bunului simţ, dar mai ales cu sentimentul de recunoştintă faţă de toţi eroii poporului român, solicită în aceste zile sabotarea finalizării singurului proiect major menit să pună în lumina recunoştinţei Anul Centenar: Catedrala Naţională”, a mai transmis Vasile Bănescu.

Sursa: stiripesurse.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?