Cum poţi verifica dacă mierea pe care o cumperi este falsificată

 
Cum poţi verifica dacă mierea nu este falsificată
Cum poţi verifica dacă mierea nu este falsificată

Mierea este un aliment uimitor, datorită nutrienţilor şi beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceasta conţine minerale, printre care fier, calciu şi zinc, vitamine, precum riboflavina, acidul pantotenic şi vitamina B6. În plus, mierea este doldora de enzime şi substanţe cu efect antioxidant, care ţin departe cancerul şi îmbătrânirea prematură.

În timp ce mierea produsă de către albine are o nuanţă aurie intensă şi o textură consistentă, produsul comercializat în magazine nu reprezintă întotdeauna rezultatul muncii albinelor, ci o combinaţie de trestie de zahăr, sirop de orez, zahăr, obţinut din porumb sau sfeclă, agenţi de îndulcire. Pentru a fi considerată autentică, mierea trebuie să contina neapărat polen, scrie bzi.ro.

Cum îţi dai seama dacă mierea este naturală?

1. Mierea adevărată nu se dizolvă cu uşurinţă în apă, ci se depoziteaza la fundul paharului şi necesită să fie amestecată pentru a se dizolva.

2. Datorită enzimelor injectate de către albine, în timpul fermentării, mierea naturală se cristalizează în timp, motiv pentru care poţi observa la baza recipientului mici cristale.

3. Mierea contrafăcută nu prezintă nicio aromă, poate fi separată în straturi şi este limpede, fără pic de impurităţi. Mierea naturală are o aromă specifică şi prezintă impurităţi naturale, precum polen, microparticule de ceară şi uneori propolis.

4. Amestecă câteva picături de iod, cu un pahar de apă, iar apoi adaugă miere. Culoarea mierii se va transforma în albastru în cazul în care a fost amestecată cu amidon de porumb.

5. Mierea pură va aprinde un băţ de chibrit, daca chibritul este introdus cu capătul cu fosfor în miere.

6. Pune câteva picături de oţet într-un pahar cu apă şi adaugă miere. Amestecul va produce spumă în cazul în care mierea a fost amestecată cu ipsos.

7. Toarnă miere în apă. Mierea pură nu se dizolvă imediat şi curge toată pe fundul paharului.

8. În cazul mierii necristalizate introduce o lingură în borcan, apoi ridică lingura şi lasă să curgă mierea. Dacă mierea curge continuu, fără să se desprindă în picături, atunci cel mai probabil mierea este naturală.

9. Verifică pH-ul cu ajutorul unei benzi speciale. Mierea naturala este neutră din punct de vedere al acidităţii. Cea falsificată este acidă ori alcalină.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?