Cum poți dezactiva Find My iPhone pe iOS 7 fără parolă

 

Se credea imposibilă dezactivarea Find My iPhone pe un iDevice fără a se şti parola de iCloud, dar realitatea se pare că este diferită, scrie playtech.ro.

Deşi speram să nu scriu niciodată acest material, pentru că am trăit cu impresia că nu există nici un truc sau vulnerabilitate care să poată fi exploatată, se pare că nici Find My iPhone nu este perfect.

Find My iPhone este tehnologia celor de la Apple care vă permite să localizaţi iDevice-urile, în cazul în acestea sunt furate. În plus, odată cu lansarea iOS 7, aceeaşi funcţie se manifestă şi prin blocarea permanentă a activării unui iDevice, dacă nu ştiţi numele de utilizator şi parola aferentă, chiar şi după restaurarea aparatului la parametrii din fabrică. În mare parte, sistemul de blocare a activării rămâne infailibil.


Din păcate, tocmai s-a descoperit o vulnerabiltiate care vă permite să dezactivaţi Find My iPhone şi să resoftaţi fără nici un fel de probleme iDevice-ul, fără să ştiţi parola contului de iCloud asociat aparatului.

Singura condiţie necesară este să puteţi intra în meniul telefonului. De acolo, accesaţi meniul Setting sau Confgurări, mergeţi la iCloud şi încercaţi să dezactivaţi Find My iPhone. În acel moment vă veţi lovi de o fereastră în care să băgaţi parola aferentă contului. După ce aţi anulat de vreo două ori fereastra, pentru că nu ştiţi parola, cu ea pe ecran, restartaţi telefonul, context în care, după repornirea iPhone-ului veţi constata că Find My iPhone este dezactivat şi puteţi şterge contul de iCloud şi reinstala cea mai recentă versiune de iOS. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Hutul
04 Apr 16:19
Bravo ma desteptule. Poate sa îți fure acum telefonul ca va știi cum sa oprească aplicatia. De ce nu scrii si tu ceva constructiv ?
Răspunde
0 0
Paul
04 Apr 15:34
Si de ce l-ai scris, daca nu vroiai sa il scrii. Ca sa le dai idei unor manelisti cu IQ 10 cum sa procedeze cu telefoanele furate? Pe posesori sigur nu ii ajuta cu nimic articolul asta!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?