Cum ne îmbolnăvește bacteria E.coli

 

Despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli s-a vorbit mult în ultima vreme. Abordăm și noi subiectul, punctând esențialul despre ce ar trebui să știm despre această bacterie și cum putem preveni infecția pe care o cauzează.

 

Bacteria Escherichia coli - prescurtată E.coli - este prezentă în intestinele oamenilor și a multor animale. Există peste 150 de specii ale acestei bacterii.

Cu toate că multe dintre ele sunt inofensive, altele produc o toxină care duce la apariția diareei severe, iar, în cazuri grave, și la afecțiuni hematologice, insuficiență renală, septicemie sau meningită.

Frecvent, contaminarea se produce ca urmare a consumului de carne insuficient preparată termic ori a lactatelor nepasteurizate, a folosirii acelorași ustensile pentru carne crudă și legume, a ingerării de apă sau alimente din sursă nesigură ori a fructelor și legumelor nespălate.    

Durerile abdominale severe, semnal de alarmă

Forma digestivă a infecției cu E.coli poate fi semnalată prin crampe abdominale puternice, greață, vărsături, diaree și febră. Dacă infecția se localizează la nivel urinar, persoana poate avea dureri în partea de jos a spatelui sau a pelvisului și senzația de arsură după urinare.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICIAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?