Cum l-a atacat miliardarul Warren Buffett pe Donald Trump

 
Warren Buffett
Warren Buffett

Miliardarul Warren Buffett l-a criticat luni pe republicanul Donald Trump din cauza refuzului acestuia de a face publice informaţii legate de taxe, falimentul unor afaceri şi atacul său la adresa familiei unui soldat american musulman mort în Irak, repetând o frază celebră din era McCarth: ”Nu aveţi niciun simţ al decenţei, domnule?”, relatează Bloomberg.

Buffett, care face campanie în sprijinul democratei Hillary Clinton, l-a provocat pe Trump să se întâlnească ”oriunde şi oricând”, cu o copie a documentelor lor fiscale şi să răspundă întrebărilor din public.

El a respins argumentele lui Trump, că nu poate să le publice pentru că acestea sunt auditate, potrivit news.ro.

Buffett a arătat că şi el este verificat de autoritatea fiscală (Internal Revenue Service - IRS).

”Îţi este teamă doar atunci când ai motive. Nu se teme de IRS, se teme de voi”, a spus Buffett la o adunare electorală din Omaha.

Miliardarul în vârstă de 85 de ani, supra-numit Oracolul din Omaha, a criticat performanţele în afaceri ale lui Trump şi a spus că ultima picătură este atacul candidatului republican la preşedinţie la adresa părinţilor unui erau de război americano-musulman, ucis în Irak.

Ca reacţie la un discurs la Convenţia Partidului Democrat susţinut de Khizr Khan, care a vorbit despre moartea fiului său, căpitanul Humayun Khan, aflat în misiune în Irak în 2004, Trump a spus că şi el s-a sacrificat pentru Statele Unite, ”prin angajarea a mii şi mii de oameni”.

Buffett a spus că el şi Trump au trăit foarte bine şi ”nu au sacrificat nimic”.

Clinton îşi face campanie electorală în statul Nebraska, un fief republican, cu sprijinul lui Buffett, care o ajută în relaţia cu comunitatea de afaceri.

Hillary Clinton vrea să atragă sprijinul unor lideri importanţi de afaceri, al alegătorilor independenţi şi al republicanilor care nu vor ca Trump să ajungă la Casa Albă.

Un alt miliardar, Mark Cuban, a susţinut-o pe Clinton la un miting care a avut loc sâmbătă la Pittsburgh.

Între măsurile economice promovate de Clinton se află cheltuieli mai mari pentru infrastructură, dezvoltarea accelerată a surselor de energie regenerabilă şi creşterea taxelor pentru americanii bogaţi, în paralel cu reducerea impozitelor plătite de clasa de mijloc.

Clinton a promis şi susţinerea tipului de afaceri mici pe care Donald Trump le-a sufocat şi a spus că ”nu poţi să ataci micile afaceri doar pentru că poţi”.

Buffett, critic deschis al cheltuielilor nelimitate în politică, a ajutat-o pe Clinton să atragă bani, dar nu a făcut o contribuie financiară majoră pentru campania ei.

Un alt miliardar cunoscut, fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a susţinut-o la Convenţia Naţională Democrată, unde a urcat pe scenă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?