Cum îţi dai seama dacă orezul pe care l-ai cumpărat conţine plastic. Încearcă acest truc!

Atenţie la orezul de plastic. Aşa îl deosebeşti de cel organic. Trebuie neapărat să ştii acest truc
Atenţie la orezul de plastic. Aşa îl deosebeşti de cel organic. Trebuie neapărat să ştii acest truc

China este cel mai mare producător de orez, cu recolte de peste 200 de milioane de tone pe an trimise la export în întreagă lume.Însă toată lumea ar trebui să fie atentă la orezul care vine din China. Un raport apărut în The Korea Times susţine că orezul conţine pesticide periculoase şi chiar este obţinut artificial.

Amidonul de cartofi se amestecă bine cu o raşină artificială, apoi i se dă forma de bob. La final, boabelor li se dă aromă de orez. Medicii avertizează că acest tip de orez este la fel de dăunător precum consumul unei pungi mici de plastic.

Iată cum poţi să-ţi dai seama dacă orezul pe care îl ai acasă conţine plastic.

Testul apei - Pune o lingură de orez negătit într-un pahar cu apă rece. Dacă rămâne pe fundul paharului, este sănătos. Dacă pluteşte, conţine plastic.

Testul focului - Încearcă să aprinzi câteva boabe de orez cu o brichetă. Dacă începe să ardă imediat şi miroase a plastic ars, aruncă-l imediat.

Testul zdrobirii - Încearcă să zdrobeşti câteva boabe de orez. Dacă se macină şi se transformă într-o pudra fină, orezul este sănătos. Dacă se obţine un aspect galben, conţine plastic.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?