Cum îmbunătățești performanța HDD-ului direct din Windows

 

Cu toții știm că un calculator folosit intens devine, în timp, unul care funcționează mai greu. Uităm însă uneori de faptul că Windows pune la dispoziție unelte pentru mentenanță ce vizează acele aspecte care devin mai greoaie odată cu trecerea timpului.

În tutorialul de mai jos, urmărim o serie de unelte software prezente în Windows care vizează o performanță sporită a HDD-ului, probabil una din cele mai active componente hardware dintr-un PC. Acesta este episodul al doilea dintr-un serial menit să vă ajute să folosiţi la maxim instrumentele de mentenanţă incluse în sistemul de operare la celor de la Microsoft. Săptămâna trecută am dezbătut beneficiile utilizării corecte a MsConfig pentru sporirea performanţei sistemului.

Disk Defragmenter este o aplicaţie de întreținere care consolidează blocurile de date în care sunt scrise fișierele pe hard disk-urile cu platane rotative. Atunci când fragmentarea intervine și aceste blocuri ajung să fie departe unul de celălalt, hard disk-ului îi ia mai mult timp să ,,reasambleze” un fişier și, automat, calculatorul se mișcă mai lent. Deși nu ajută posesorii de SSD-uri, să nu uităm că cei mai mulți dintre noi folosim încă medii de stocare cu platane.


Un alt ,,accesoriu” detaliat în tutorial este Disk Cleanup, care, deși cunoscut de cei mai mulți dintre noi, este uitat ca fiind cel mai bun mod de recuperare a spațiului alocat diverselor operațiuni din Windows. Prin intermediul său, puteţi compresa fişiere sau le puteţi elimina în totalitate pe cele nefolositoare experienței de utilizare. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
6 -1
stef
21 May 14:21
D-le autor, aveti impresia ca site-ul acesta este accesat de copii de 7 ani ? Eu nu cred asa ceva....
Răspunde
8 -1
Daca n-ar fi, nu s-ar povesti.
21 May 13:47
Bravo! Felicitari! Ati descoperit apa calda! Eu cred ca astea ar trebui sa fie invatate inca de cand te invata sa pornesti calculatorul.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?