Cum îl acuză Dragnea pe Cioloş că îi blochează un proiect megalomanic, inspirat de Ceauşescu

 

Liviu Dragnea a ajuns parlamentar în 2012 promiţând o hidrocentrală pe Dunăre, proiect megalomanic început de Ceauşescu în anii ’80 şi abandonat, în fază incipientă, după 1989. În ciuda faptului că Guvernul Ponta n-a mişcat nimic pentru realizarea investiţiei, Dragnea susţine acum că Guvernul Cioloş se face vinovat pentru un presupus blocaj. Ideea unei hidrocentrale menite să asigure independenţa energetică a României i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, scrie Adevarul.

Ideea unei hidrocentrale menite să asigure independenţa energetică a României i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu. În 1978, primul tovarăş al ţării bătea palma, în Teleorman, la Seaca, pe malul Dunării, cu preşedintele bulgar Jifkov pentru marel proiect comunist al Hidrocentralei de la Seaca. Localitatea a fost populată cu 3.000 de oameni aduşi din toată ţara. După barăcile muncitorilor, care păreau case din carton, aşezarea a fost botezată sarcastic la vremea respectivă „Oraşul din carton“.

În 1983 lucrările au fost sistate, din cauza unor neînţelegeri cu bulgarii. Ceauşescu a dispus reluarea lucrărilor în 1986, fără partenerii bulgari. Măreţul vis s-a încheiat în decembrie 1989, odată cu căderea comunismului. Din oraşul de carton de la Seaca a mai rămas doar o promisiune de carton scoasă la înaintare ulterior în fiecare campanie electorală.

 

La doi ani de la data la care Dragnea dădea termene clare de realizare a hidrocentralei, la Seaca nu s-a întâmplat nimic . Tema investiţiei este reluată de preşedintele PSD, din nou, ca promisiune electorală pentru alegerile din toamnă. ”Este un proiect blocat, o spun foarte cinstit. Am avut multe contacte şi discuţii avansate cu constructori din China care au fost pregătiţi să o realizeze. Exista sursa de finanţare. Acest Guvern(n.r Cioloş) a blocat toate aceste tipuri de investiţii. Pentru noi rămâne o prioritate, sunt cele trei mari priorităţi pe care le vom aborda frontal şi fără ezitare pentru Teleorman: Autostrada Sudului, hidrocentrala de la Seaca şi podul de la Turnu Măgurele-Nicopole”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?