Cum îți este afectată sănătatea din cauza unei dispoziții proaste constante

 

Treci tot timpul prin stări constante de supărare? Ei bine, specialiștii spun că o dispoziție proastă poate indica mai mult decât o gândire negativă. Ar putea fi vorba chiar de o inflamație.

Inflamația este răspunsul natural al corpului uman în fața rănilor și infecțiilor, dar și un semn al sănătății proaste și al bolilor cronice. Până acum majoritatea studiilor care abordează relația dintre dispozițiile proaste și semnele inflamației au avut la bază efectele amintirilor, un proces prin care participanții sunt puși să vorbească despre stările lor de spirit în retrospectivă, prin intermediul unui chestionar.

Însă, studiu realizat de o echipă de cercetători de la Pennsylvania State University vine cu o nouă abordare. Mai exact, echipa a analizat impactului ecologic momentan, prin care trece dispoziția oamenilor.

„Multe nuanțe cu privire la cum afectele și inflamația sunt conectate rămân neexplorate", au explicat autorii. „Din câte știm noi, nimeni nu a examinat gradul prin care metodele de analiză sau sincronizarea modifică asocierile dintre afecte și inflamații".

În cadrul studiului, cei 220 de participanți au fost rugați de către specialiști să își descrie starea de spirit de cinci ori pe zi, pe parcursul a două săptămâni, prin intermediul smartphone-ului. Ei erau întrebați dacă simt emoții pozitive (fericire, plăcere, distracție) sau negative (anxietate, furie, frustrare, tristețe). Pe lângă analizarea stărilor de spirit ale participanților, oamenii de știință le-au făcut acestora analize de sânge, pentru a determina nivelul de citokine din plasmă.

Asta pentru că, cercetătorii consideră că atunci când nu îți examinezi imediat stările de spirit, ci încerci să le descrii privind în retrospectivă, acestea vor fi influențate de subiectivitatea amintirilor. Cu alte cuvinte, relatarea imediată a emoțiilor oferă o perspectivă mai clară.

De asemenea, trebuie precizat că rezultatele obținute în urma studiului nu arată că ar exista vreo asociere între afectele negative și semnele inflamației. Însă, analizarea exclusivă a ultimei săptămâni de studiu a arătat însă o legătură între cele două, dar cercetătorii au pus-o pe seama apropierei analizelor finale de sânge.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?