Cum făceau amor credincioşii în Evul Mediu şi ce poziţii permitea Biserica

În Evul Mediu, Biserica avea opinii şi legi în legătură cu orice aspect al sexului. Adulterul şi sexul înainte de căsnicie erau, în unele cazuri, păcate pedepsite cu moartea, însă pentru o perioadă de timp Biserica a tolerat prostituţia, fiind de părere că este un rău necesar.Pentru cei care luau în serios moralitatea creştină, celibatul era varianta ideală, iar sexul era acceptat doar în contextul căsniciei. Preoţii erau obligaţi să raporteze adulterul sau fornicaţia mărturisite în timpul confesiunilor, iar pedepsele variau de la ani de penitenţă şi rugăciune, la moarte.

Biserica dicta în acea perioadă inclusiv cum să faci sex. Orice altceva în afară de poziţia obişnuită a "misionarului" era considerat nenatural şi, deci, păcat. Femeia nu putea sta deasupra deoarece se considera o încălcare a rolurilor dintre femei şi bărbaţi. Sexul anal şi cel oral erau considerate de asemenea păcate deoarece erau practicate doar din plăcere, nu pentru a procrea.

În ceea ce priveşte homosexualitatea, în viziunea Bisericii Catolice aceasta era un păcat. Prostituţia a fost tolerată pentru o perioadă de timp de Biserică. Aceasta era văzută drept o metodă de prevenire a adulterului şi a homosexualităţii, prin urmare era considerată un rău necesar.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?