Cum evită oamenii să fie SPIONAȚI? Ai nevoie de BANDĂ ADEZIVĂ

 

Camerele web pot deveni uneori instrumente eficiente pentru infractorii cibernetici. Utilizatorii recurg la soluții ingenioase pentru a evita să devină victime!

Conform rezultatelor unui studiu realizat de Kaspersky Lab împreună cu B2B International, 21% dintre utilizatorii europeni își acoperă camerele web pentru a evita spionajul cibernetic prin intermediul computerelor.

Rezultatele studiului arată că aproximativ o pătrime dintre utilizatorii europeni (24%) nu știu că ar putea fi supravegheați prin intermediul unei camere web. Doar 44% dintre respondenți sunt la curent cu această amenințare și afirmă că acest risc îi deranjează. Hackerii nu vizează doar persoane publice, oricine putând deveni o țintă când vine vorba de spionajul cibernetic.

Există mai multe motive pentru care infractorii cibernetici aleg să spioneze prin intermediul camerelor web. În primul rând, aceștia le pot utiliza pentru sustragerea de informații confidențiale din companii sau pentru accesarea serviciilor financiare. Uneori, utilizatorii neatenți ușurează munca infractorilor cibernetici: unul din zece respondenți afirmă că au datele de logare scrise pe o hârtie lângă computer. O cameră web performantă poate înregistra cu ușurință aceste informații.

În al doilea rând, infractorii cibernetici pot face poze compromițătoare utilizatorilor. Acestea ar putea fi utilizate pentru șantaj sau pentru...

Află la ce riscuri te expui, pe site-ul Playtech.ro

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
alaio
16 Oct 19:03
Da, si eu am datele de logare scrise pe un post-it pe care il port pe frunte. Daca ma spioneaza careva si imi citeste parola?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?