Cum ascunde Bruxelles-ul corupția sub preșul bulgăresc

 

Comisia Europeană arată într-un comunicat oficial că ultimul raport MCV privind justiția și lupta anticorupție din România constată ”o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți, situație care constituie o sursă de preocupare majoră”.

Bulgaria însă iese bine în ciuda dovezilor că Sofia acoperă corupția, iar Comisia Europeană propune ridicarea MCV pentru Bulgaria.

Date din relatările presei internaționale, printre care și Radio Europa Liberă

Procuratura bulgară pune zilnic „pe butuci” 188 de dosare. În 2017 au fost închise definitiv (fără act de acuzare) aproape 70 000 de dosare. Este vorbă de o amnistiere neoficială, constată ziarul „Sega” conform unei relatări recente Radio Europa Liberă.

În prima jumătate a anului dosarele închise cu făptaș necunoscut sunt aproape 35 000. Alte căteva mii sunt cu făptaș cunoscut. Fața de anii precedenți situația se deteriorează. Procuratura a ținut secret în ultimii cinci ani aceste cifre până când a fost condamnată de ziarul sofiot „Sega” să le facă publice în confirmitate cu Legea accesului liber la informație printr-o decizie a Tribunalului municipal Sofia.

Pentru prima dată raportul Procuraturii pentru primul semestru a apărut pe pagina sa Internet.

Începând de acest an însă numele criminalilor prezumptivi arestați nu mai sunt informație publică și rămân anonimi.

Închiderea a zeci de mii de dosare pe an fără o sentință reprezintă de fapt o amnistiere a criminalilor.

În ultimii zece ani au fost închise în urma expirării termenului de prescriere un milion de dosare, scrie ziarul „Sega”. În 98% din aceste cazuri este vorbă de infracțiuni cu autor necunoscut. De regulă așa se încheie cea mai mare parte din anchetele furturilor de mică valoare în zonele rurale.

Înțelegerile cu Procuratura au devenit o altă formă de evitare a pedepselor mari. Ele se aplică și în cazul traficanților de narcotice, și în cel al grupurilor criminale organizate sau a asasinatelor, mai spune REL.

Citește știrea pe www.flux24.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Amalia
22 Oct 19:36
Comentariul este după principiul "să moară și capra vecinului" sau, de ce nu moare și capra vecinului! Știm întotdeauna foarte bine ce fac sau nu fac alții, vorbim orice numai să deviem subiectul! Da,ăsta este comentariu specific politicianist ! Concluzia:de aia nu avansam !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?