Cum arată noile stații de metrou din Drumul Taberei

Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018)
Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018)
FOTO: Asociatia Pro-Infrastructura
Metroul Drumul Taberei (stadiu - martie 2018) Metroul Drumul Taberei (stadiu - martie 2018) Metroul Drumul Taberei (stadiu - martie 2018) Metroul Drumul Taberei (stadiu - martie 2018) Metroul Drumul Taberei (stadiu - martie 2018) Metroul Drumul Taberei (stadiu - martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018) Noul metro din Drumul Taberei (martie 2018)

Oficialii de la Metrorex au permis jurnaliștilor o nouă vizită pe șantierul magistralei 5, care ar urma să conecteze cartierul bucureștean Drumul Taberei la rețeaua de metrou. Vezi mai jos cum arată noile stații de metrou. Termenul de finalizare a lucrărilor pare totuși nerealist.Potrivit specialiștilor de la Asociația Pro Infrastructură, primul trimestru din 2019 pentru deschiderea circulației pe acest tronson nu este unul realist.

Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură afirmă că, față de la precedenta vizită, din decembrie 2017, „avansul este considerabil, mai ales la structura stației Râul Doamnei și la Parc Drumul Taberei, acestea fiind (alături de Academia Militară și Eroilor) punctele nevralgice de pe magistrală".

„Poate în mod surprinzător, nu lucrările din teren dau acum cele mai mari emoții autorităților, ci licitația pentru sistemul de siguranță și automatizare a traficului. Fără acesta nu se poate circula. Licitația a fost lansată în 30.05.2017 și încă nu avem un câștigător desemnat. Suntem doar în faza de evaluare a ofertelor (următorul termen este 30.04.2018) și se așteaptă soluționarea unei contestații depuse în 19.12.2017 de către un ofertant. Este dificil de estimat când vom avea un câștigător și când se va semna contractul. Implementarea acestui sistem se va face în 9 luni de zile, conform specificațiilor contractuale, însă ni se promite că se va încerca o urgentare a lucrărilor (7-8 luni cu tot cu teste)", se precizează într-un mesaj al API.

În ceea ce privește deschiderea circulației pe magistrala 5, între Drumul Taberei și Eroilor, primul trimestru din 2019 este un termen „optimist".

„Termenul acesta este foarte optimist pentru că sunt încă multe lucrări de executat în teren și este foarte puțin probabil să avem finalizată licitația pentru sistemul de siguranță și automatizare a traficului până la finalul lunii iunie 2018. Un termen realist și precis pentru inaugurare poate fi dat abia după ce acest contract este semnat. Simplu spus, trebuie să avem în continuare răbdare pentru încă MINIM un an de zile", precizează Asociația Pro Infrastructură.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?