Cum arăta "omul de la Stonehenge", care a trăit acum 5.500 de ani?

 
Cum arăta "omul de la Stonehenge", care a trăit acum 5.500 de ani?
Cum arăta "omul de la Stonehenge", care a trăit acum 5.500 de ani?
FOTO: www.descopera.ro

Cel mai spectaculos exponat prezentat în noul centru pentru vizitatori înfiinţat la Stonehenge este modelul unui om neolitic, reconstruit prin tehnici criminalistice, pe baza unui schelet descoperit în regiune.

Scheletul, cu vechimea de 5.500 de ani, aparţine unui om care a trăit aici cu 500 de ani înainte de ridicarea monumentelor megalitice care au făcut faima regiunii, scrie descopera.ro.

Rămăşiţele scheletice au permis oamenilor de ştiinţă să realizeze cea mai fidelă reconstituire al unui om preistoric din insulele britanice; studiile au dezvăluit informaţii despre alimentaţie şi alte aspecte ale stilului de viaţă ale vechilor locuitori ai regiunii şi ar putea, în cele din urmă, să lămurească şi aspecte încă nedescifrate privind însuşi monumentul de la Stonehenge.

Scheletul, bine conservat, a fost descoperit în anii 1860; se crede că ar fi aparţinut unui bărbat cu vârsta de 25-40 de ani. Cauza morţii sale nu a putut fi determinată cu exactitate; se bănuieşte că ar fi murit în urma unei boli infecţioase acute.Înfăţişarea lui a fost reconstituită de sculptorul suedez Oscar Nilsson, pe baza informaţiilor furnizate de analiza oaselor şi a dinţilor.

“Omul de la Stonehenge” era un bărbat musculos – fapt deloc surprinzător, având în vedere modul de viaţă al oamenilor din Neolitic -, cu trăsături foarte masculine, precum bărbie şi maxilare puternice.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
10 0
Bibi
04 Jan 14:06
Ce sa zic, arata mult mai omenesc, decit ce vad eu acum pe strada, prin parcuri, sau printre blocuri. Am o oarecare etate si poate ca Cernobilul este de vina si a creat aceste chipuri primitive. Figuri dubioase , tunse idiot, cu citrva fire de par zburlite , pe virful capului tuguiat, misuna acum pe aici. Dar nu numai . capete plate ,tunse lateral , accentuind hidosenia, sunt de asemenea o multime. Dar sunt capete chele, capete turtite, fara calota sferica din spate, capete acolo unde ar trebui sa fie minte,circumferinta este de max. 53-54 cm. Capete cu cefi groase si falci enorme, ritoase a la'Catalin Voicu ,capete ce te uimesc, ce nu au trait vreodate pe aceste meleaguri, asa capete noi nu am avut, ceva s-a intimplat?
Răspunde
0 0
gogu pisologu
05 Jan 12:52
2 Ce vezi tu sint holograme sau extraterestrii... Ce dracu' au tot scris despre asta pe aici pe la Realitatea, se vede va treci din Joi in Pasti.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?