Cum arată casele inteligente construite în România? Poţi regla temperatura cu ajutorul telefonului

 

Costă peste 300.000 de euro, iar temperatura în cameră este reglată de la distanță cu ajutorul telefonului.

Vorbim despre noile case intelegente construite în ultima perioadă în țara noastră. Constructorii se întrec în inovații și dotări de ultima generație pentru a-și atrage clienții. Toate ofertele au fost prezentate la un târg de profil din Capitală.

Situate în partea de nord a Capitalei casele fac parte din dintr-un complex de clădiri inteligente. Aici dezvoltatorul a pus la punct un sistem modern de climatizare și automatizare care îți permite să controlezi locuința de la distanță.

"Putem aprinde lumina, putem seta temperaturi, putem strânge obloanele dacă este vânt afară sau putem decontecta device-ul dacă am uita, de exemplu, fierul de călcat în priză", a declarat specialistul Andrei Bucur.

Dar confortul se plătește scump: prețurile pornesc de la 230.000 de euro și ajung până la 500.000 de euro.

De la case intelegente, trecem la case active. Adică, locuințele care produc mai multă energie decât consumă având stații geotermale, panouri fotovoltaice, dar și pompe de epurare a apei. Investiția aparține unui sudez care a adus în țara noastră inclusiv mâna de lucru. 14 case au fost ridicate până acum, toate în comuna Snagov.

Ceva mai ieftine sunt apartamentele. În acest complex, care va fi construit în zona Aviației, prețurile pornesc de la 40.000 de euro pentru o garsonieră și 60.000 de euro pentru două camere.

Iar dacă dezvoltatorii se întrec în oferte, cumpărătorii sunt tot mai pretențioși. În București și în împrejurimi, dezvoltatorii construiesc anul acesta 12.000 de locuințe, față de 10.000, câte au dat spre vânzare anul trecut.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?