Cum arată Casa Poporului cu 29 de etaje din Bolivia. Oamenii cer dărâmarea ei

 
Casa Poporului din Bolivia
Casa Poporului din Bolivia
Casa Poporului din Bolivia Casa Poporului din Bolivia Casa Poporului din Bolivia

Preşedintele bolivian Evo Morales a inaugurat joi noul sediu extrem de controversat al guvernului, în capitala ţării La Paz.

Evo Morales, primul preşedinte indigen al ţării, şi miniştrii săi au luat parte la un ritual andin ca parte a inaugurării Casa Grande del Pueblo (Marea Casă a Poporului).

Clădirea de 29 de etaje a fost puternic criticată în această ţară cu o populaţie sărăcită, pentru costul său de 36 de milioane de dolari şi interioarele luxoase, care includ o saună, un jacuzzi şi o sală de fitness la etajele prezidenţiale.

Unii bolivieni au declarat, de asemenea, că această clădire distruge estetica centrului capitalei, ce datează din perioada colonială, potrivit Agerpres.

Însă Morales a declarat că Palatul Quemado, fostul sediu al guvernului care se află vizavi de noua clădire, nu reflecta suficient de bine populaţia indigenă a ţării. „Totul era european. De aceea, noi l-am transformat (Quemado Palace) în muzeu", a declarat Morales joi.

Holul de la intrarea în noua clădire, care va fi de asemenea sediul ministerelor Comunicaţiei, Culturii, Mediului şi Energiei, este împodobit cu trei picturi murale realizate de artistul indigen Mamani Mamani.

Preşedintele Morales a subliniat, de asemenea, că vechiul sediu a fost martorul executărilor a trei foşti preşedinţi: a lui Manuel Isidoro Belzu în 1865, a lui Augustin Morales în 1872 şi a lui Gualberto Villarroel în 1946.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?