Cum ar putea corpul nostru să fie sursă de energie pentru alte lucruri din jurul nostru

 

De-a lungul timpului cercetătorii s-au întrecut în metode care mai de care mai ingenioase pentru a crea energie. Astfel au apărut panourile solare și turbinele eoliene. Însă, din cauza schimbărilor climatice, cercetătorii spun că nu acestea nu ar mai fi suficiente. Deoarece corpul uman produce mai multă energie decât folosește, un concept revoluționar vizează transformarea corpului uman în bateria viitorului. Corpul uman produce aproximativ 100 W în momentele de repaus și până la 300-400 W în momentele de activitate fizică intensă.

În acest sens, oamenii de știință studiază cum ar putea corpul nostru să fie o sursă de energie pentru lucrurile din jurul nostru. Adică, imaginează-și cum ar fi să funcționezi ca o baterie umană. Ei bine, acest lucru ar fi posibil în cel mult trei ani, spun oamenii de știință.

Corpul uman va deveni bateria viitorului

Specialiștii spun că acest lucru va fi posibil cu ajutorul unui dispozitiv numit nanogenerator (TENG), care va capta energia cinetică din mișcările umane, precum și din alte surse precum vântul, valurile și vibrațiile mașinilor.

Ca să înțelegi mai bine, un TENG poate produce electricitate prin contactul dintre două sau mai multe materiale.

„Toți știm că dacă frecăm un balon de părul nostru, acesta se poate lipi de zid sau poate atrage bucăți mici de hârtie", a declarat Ishara Dharmasena, doctorand la Universitatea Surrey și unul dintre cercetătorii studiului. „TENG folosește încărcarea electrostatică pentru a transforma mișcările în energie electrică."

În aplicațiile reale, TENG-urile sunt conectate la o sursă de mișcare, iar acțiunea de frecare a straturilor duce la încărcarea electrostatică. Cercetătorii din Surrey sunt doar unii dintre oamenii de știință care lucrează la utilizarea corpului uman ca sursă de energie.

„Viitorul energiei globale va depinde de sursele regenerabile, iar TENG sunt cele care le permit să stocheze energia din mediul înconjurător", a mai declarat Ishara Dharmasena.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?