Cum a modificat Tel Drum lungimea unui drum judeţean. 1 km a devenit 800 de metri

 

Fraudele din bani europeni, investigate de OLAF în județul Teleorman, au ținut capul de afiș al presei centrale și internaționale în ultima vreme. Însă, dincolo de detaliile consemnate de procurori în rechizitorii, realitatea fraudării e, într-un fel anume, amuzantă, scrie publicaţia Liber în Teleorman.

Un fost consilier județean, care își amintește scandalul de la vremea aceea, dar a ales să își păstreze anonimatul,  a mărturisit în clar:

“Drumurile județene din județ, investigate de OLAF constituie un subiect încă plin de povești neștiute. Știți ce au făcut? Au modificat bornele kilometrice și le-au făcut de 800 de metri, nu de un kilometru. Efectiv, acolo ei au făcut pe hârtie un drum mai lung decât în realitate, ca să poată fura mai mult.”

Pentru a afla, însă, detaliile interesante ale afacerii, pulicaţia l-a contactat pe cel care, în perioada respectivă, se ocupa de controlul legalității actelor în județ, și anume, pe fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu, mai scri publicaţia. El își amintește nu doar infracțiunea, dar și interacțiunile lui Liviu Dragnea cu oamenii importanți de la Centru, precum Răzvan Murgeanu și Elena Udrea, pe vremea aceea, ministru al Dezvoltării.

Povestea e halucinantă:

“Situația e foarte simplă. În domeniul public, DJ 701 are o lungime, în realitate el are una mai mică. Vorbim de o diferență de 6-7 kilometri. A fost așa: când au făcut proiectul, ei au fost nevoiți să-l facă pe cel din documentele oficiale. Și-au dat seama, de fapt, că drumul era mai scurt. În mod corect, ei ar fi trebuit să modifice datele. Puteau trimite la Guvern pentru a cere să modifice lungimea drumului. Numai că eu bănuiesc că după ce au depus proiectul și acesta a devenit eligibil, n-au mai avut timp să facă asta. E chiar suspect de ce au procedat ilegal, când puteau să acționeze legal. Ei au furnizat informații false ca să obțină bani europeni. Înainte de apariția semnalului în presă cu aceste drumuri, au apărut niște hotărări de consiliu județean, care își propuneau să modifice lungimea unor drumuri, printre care și DJ 701. Eu am atacat în Contencios, fără să știu că proiectul ăsta era falsificat, pentru a accesa bani europeni. Acțiunea Prefecturii a suspendat acele hotărâri, deci acțiunea prefectului a zădărnicit ascunderea probelor care arătau datele false. Aceste modificări au apărut în urma discuției pe care a avut-o Dragnea cu Răzvan Murgeanu la Buftea. Răzvan Murgeanu a recunoscut la DNA că de aia s-a dus, să le atragă atenția că această informație venise pe filiera Ministerului Dezvoltării. Or, madam Udrea, al cărei soț participase la realizarea acestei lucrări l-a trimis pe Murgeanu să-l avertizeze pe Dragnea. Ea se aștepta atunci să vină OLAF în control. De aceea au pus așa bornele, pentru ca însumate să le dea distanța din hotărârea de Guvern. Dacă veneau ăia la măsurători ar fi constatat că ei au furnizat informații false. Pentru că au făcut-o în detrimentul altora, care erau corecți", mai scrie publicaţia.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
pandele george paul
16 Mar 04:39
Cred ca au facut -o cu bornele kilometrice mutate ca 800m=1Km,am facut si noi aceeasi miscare prin anii 83-84 pe DN5C la imbracaminti de betoane speciale nu de frica OLAF-ului ci de frica PPUP-ului de la compania de drumuri nationale!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?