TEST Cum a fost modelată faţa ta de pumnii primiţi în figură de strămoşii tăi

 
Faţa omului a evoluat în funcţie de pumnii primiţi
Faţa omului a evoluat în funcţie de pumnii primiţi

Faţa hominizilor de sex masculin a dobândit trăsături mai robuste ca mijloc de apărare împotriva loviturilor cu pumnul, iar oasele care erau cele mai expuse fracturilor au devenit şi cele mai puternice, de-a lungul evoluţiei, au constatat cercetătorii americani.

Potrivit unui articol publicat în revista Biological Reviews, întărirea oaselor maxilarului a avut loc în timpul luptelor pentru partenere şi resurse, teorie care sugerează că violenţa a dus la o serie de schimbări evoluţioniste fundamentale.

Fosilele descoperite de-a lungul timpului arată că australopitecii, predecesorii genului Homo, aveau structuri faciale surprinzător de robuste.

Mulţi ani, structura facială robustă a fost considerată o adaptare la o alimentaţie dificil de mestecat, bazată pe nuci, seminţe şi ierburi. Însă, potrivit descoperirilor mai recente, examinarea dentiţiei şi a izotopilor de carbon din dinţii australopitecilor au pus sub semnul întrebării această "ipoteză a alimentelor".

"De fapt, specia [Paranthropus] boisei, «spărgătorul de nuci», probabil mânca fructe", a declarat profesorul David Carrier, principalul autor al teoriei şi biolog evoluţionist la Universitatea din Utah.

În loc de alimentaţie, David Carrier şi Michael Morgan, coautorul studiului, au propus teoria potrivit căreia competiţia violentă a dus la dezvoltarea acestor "întărituri" faciale - ceea ce aceştia au numit "ipoteza de întărire protectoare".

În sprijinul ipotezei lor, David Carrier şi Michael Morgan au adus informaţii legate de actele de agresiune ce au loc între oamenii din prezent. Câteva studii din camerele de urgenţă ale spitalelor au arătat că faţa este cea mai expusă rănirii rezultate în urma conflictelor violente.

"Maxilarul se numără printre oasele cele mai expuse fracturilor - iar, în prezent, acest lucru nu este sfârşitul lumii, deoarece avem chirurgi, avem medicina modernă. Dar, cu patru milioane de ani în urmă, dacă îţi fracturai maxilarul, era probabil o leziune fatală. Nu mai puteai să mesteci hrana şi mureai de foame", a explicat David Carrier.

Maxilarul, obrajii, ochii şi structura nasului, care sunt cele mai expuse loviturilor cu pumnul, în zilele noastre, erau, de asemenea, şi cele mai protejate de schimbările evoluţioniste întâlnite la australopiteci.

Mai multe pe Descopera.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
rsss
29 Jun 17:52
Pe când un studiu cu titlul: ”Influenta paralelismului șinelor de cale ferată, asupra ciclului menstrual la rațe sălbatice”
Răspunde
3 0
whathefuck
12 Jun 23:17
Ce cauta Tobuscus aici?=))))))))))))))))
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?