Cum a fost adus în țară Nicolae Popa? Varianta Băsescu

 

Fostul președinte Traian Băsescu, cel în mandatul căruia a fost adus în țară Nicolae Popa, susține că implicarea sa a fost una instituțională și ca să rezolve situația l-a sunat pe președintele Indoneziei, iar când Kovesi a plecat în Indonezia i-a dat și o scrisoare din partea sa.”Aici am văzut deja posturi de televiziune care arată fotografii de la Ambasada Indoneziei cu doamna Kovesi. Eu vă pot spune ce știu sigur. În primul rând, problema aducerii în țară a lui Nicolae Popa nu a fost semnalată de Interpol. Un serviciu partener a informat SRI, un serviciu care activează și în Indonezia. Ei au întrebat SRI dacă sunt interesați și ei evident că au spus că sunt interesați. Imediat am fost informat ca președinte. În cele două mandate ale mele am considerat că este un afront adus statului atunci când un om se sustrage unei hotărâri definitive. În afară de cei care erau protejați, de cei care primiseră azil politic, acolo n-aveai ce să faci. Pentru cei care erau solitari, eu mereu am cerut instituțiilor statului să-l aducă în țară.

A doua mare problemă era: unde erau totuși banii de la FNI. N-or fi pitiți pe undeva prin Indonezia. De asemenea, ne întrebam cu ce a trăit Nicolae Popa în Bali. Serviciul secret partener nu a știut să ne spună. Nicolae Popa a făcut o singură greșeală: a plecat din Bali în capitala Jakarta. Am văzut că e supărat că a fost adus. Păi cine l-a pus să plece din Bali, de pe insulă, unde a fost protejat.

Ați văzut că sunt comisii rogatorii. Cred că în această comisie rogatorie Kovesi, ca procuror general, a fost implicată. Eu am vorbit la telefon cu președintele Indoneziei și l-am rugat să trateze cu celeritate aducerea în țară a domnului Popa. A fost la un moment dat un Summit la care a participat și președintele Indoneziei, iar eu am rugat-o să-i înmâneze o scrisoare din partea mea. Convorbirea cu Kovesi a fost telefonică, iar scrisoarea am trimis-o prin aghiotant. Scrisoarea a plecat sigilată și nu i-am arătat-o doamnei Kovesi.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Cine o va BLOCA pe Kovesi să ajungă procuror-șef al Parchetului European?

Fostul președinte Traian Băsescu susține că în contextul în care statul român nu au probe foarte puternice împotriva Laurei Codruța Kovesi și nu o poate trimite de urgență în judecată, atunci aceasta trebuie să-și continue demersul pentru că beneficiază de prezumția de nevinovăție. Totuși, Băsescu consideră că

”Deocamdată nimic nu este probat. Are prezumția de nevinovăție, dacă autoritățile române nu au dovezi puternice să o trimită imediat în judecată, ea trebuie să-și urmeze parcursul european. Dacă statul român are probe, atunci o poate înhăța de oriunde. Ea va avea imunitate, dar dacă statul român vine cu probe, atunci se va duce în Parlamentul European și Kovesi o va pierde imediat.

Nu știu dacă are șanse. Nu am luat legătura cu nimeni să văd ce șanse are. PPE o susține, ceea ce îi conferă o bună șansă. Va primi un vot favorabil în Comisia Libe, apoi, părerea mea că votul trebuie dat de noul Parlament European, dar va urma și un vot în Consiliul Uniunii Europene, ori aici nu văd România votând pentru doamna Kovesi, nu văd Polonia să o voteze, nu văd Ungaria să o voteze”, a declarat Traian Băsescu, la România TV. 

"Dacă atâta a dus-o capul, să răspundă!"

Fostul președinte Traian Băsescu susține că în cazul în care se va adeveri că Laura Codruța Kovesi i-a cerut bani lui Sebastian Ghiță ca să-l aducă în țară pe Nicolae Popa, atunci ea trebuie să răspundă penal.

”Dacă i-a cerut bani lui Ghiță, atunci să răspundă! Nu era treaba domnului Ghiță să-l aducă pe Popa Nicolae în țară. Dacă atâta a dus-o capul să răspundă. Ea era procuror general al României, iar Ghiță la vremea aia nu era parlamentar, deci ea a cerut bani unei persoane private. Bineînțeles, că asta trebuie coroborat cu declarația lui Ghiță, care spune că în 2010 se vedea de două ori pe săptămână cu Kovesi.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Revedeti articolel,se ocupa de inori,or Codruta avea deja 33 de ani !
18 Feb 11:01
Multumesc .dl de la ora 8,48,doamna Codruța a fost și Procuror General ?Asa mare ?Dar oricum procurorii ,dupa stiinta mea,nu se ocupă cu punerea in executare a sentintelor sau cu extrădarea.Pe la extradare am mai lucraat si eu la unele conventti ,când eram mai mic de vârstă.I-adevarat,ca DNA e demontat pas cu pas,in loc sa se folosească ghilotina lui Danton,acum am inteles ca ÎCCJ cerceteaza daca DNA are drept de supraveghere judiciara,adica sa pun concluzii.Oricum,un scriitor francez gândea „Poate că nu e nimeni de condamnat că e greu să deosebești vinovat de victima ”Nero la 33 de ani da foc Romei ,Cruduta numai se juca cu focul.Poate s-a ars,sa plece sa ceara azil politic in Franta!Zic si eu !
Răspunde
0 0
De ce nu cere azil politic,doar alucrat pentru politică!
18 Feb 10:53
Multumesc .dl de la ora 8,48,doamna Codruța a fost și Procuror General ?Asa mare ?Dar oricum procurorii ,dupa stiita mea,nu se ocupă cu punerea in executare a sentintelor sau cu extrădarea.Pe la extradare am mai lucrtat si eu la unele conventti ,când eram mai mic de vîrstă.I-adevarat,ca DNA e demontat pas cu pas,in loc sa se folosească ghilotina lui Danton,acum am inteles ca ÎCCJ cerceteaza daca DNA are drept de supraveghere judiciara,adica sa pun concluzii.Oricu,un scriitor francez gândea „Poate că nu e nimeni de condamnat că e greu să deosebeși vinovat de victima ”Nero la 33 de ani da foc Romei ,Cruduta numai se juca cu focul.Poate s-a ars,sa plece sa ceara azil politic in Franta!Zic si eu !
Răspunde
0 0
Anton
18 Feb 08:48
Pentru dl. de la ora 05:54. Pun eroarea facuta de domnia voastra pe ora matinala (!) la care ati postat nu pe vreo incercare de inducere in eroare. Fara a fi un fan Kovesi va aduc la cunostinta ca dl. Popa a fost extradat in data de 21.04.2011, data la care Kovesi era Procuror General al Romaniei. Cititi si art. 514-518 din Cpp.
Răspunde
0 0
Nu-s probe despre organizatori ?Sau cui a profitat?
18 Feb 05:54
Păi și declarațiile dlui presedinte sunt probe.DNA nu are competența să aduca în țară infractori,nici sa faca comisii rogatorii,si ,mai ales,nu poate plăti sute de mii de UE pentru a aduce un condamnat obisnuit.Dl Popa nu furase de la stat un sfanț,el nu a primit mita ,infractiune draga DNA,nu a dat decizii care sa se imbogătească el sau altcineva,el pur si simplu a facut o infractiune de inselaciune ,in paguba privata,care nu trebuia cercetata de DNA,ci de un plotoner de politie.Deci dna Codruta nu poate spune ca nu suporta miros de corupt,ca sa se implice, ci a actionat cu abuz de putere infractional,care a adus pagube staului român si a santajat un privat.Si pentru cine ?
Răspunde
0 0
Amalia
18 Feb 00:23
Bine,dar pe Ghiță de ce nu-l aduceți? "Săracul", e căutat de jurnaliști, da interviuri...,ce mai..e victimizat !? Ce reprezintă tot circul acesta?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?