Cu ce înlocuiește Huawei sistemul de operare Android

 

Dacă se aflase de ceva timp de sistemul propriu de operare, astăzi chinezii de la Huawei au înregistrat, oficial, marca Hong Meng, care va fi nou sistem implementat pe terminalele asiaticilor.

După o săptămână plină de evenimente negative pentru Huawei, iată că astăzi descoperim detalii proaspete despre planurile companiei chineze. Am aflat anterior despre interdicția impusă chinezilor și despre parteneriatul cu ARM pe care Huawei l-a pierdut, dar și despre pierderea accesului la Android-ul dezvoltat de către Google și la serviciile asociate, scrie Mobilissimo.ro

Totodată aflasem și detalii despre înlocuitorul Android-ului Google și anume Hongmeng OS pe care Huawei ar avea în plan să îl lanseze oficial în această toamnă dacă toate merg ca pe roate. În continuarea acestei știri descoperim astăzi că firma chineză tocmai ce a înregistrat marca comercială "Hongmeng" în China, aplicația de trademark fiind depusă pe 24 august 2018.

Acest trademark va fi valid până la data de 13 mai 2029. Sistemul de operare în cauză va rula pe smartphone-uri, laptop-uri, televizoare dar și smartwatch-uri la debut și deși pe hârtie totul sună bine în realitate lucrurile ar putea fi tot problematice. Nivelul de adopție al unui astfel de OS fără serviciile Google la pachet nu ar fi pe placul publicului, în special al celor din Europa Vestică. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?