CTP: Nu cred că PSD-ALDE va ține seama de Comisia de la Veneția. Sunt dispuși să ne scoată din UE

 
Cristian Tudor Popescu: "Dragnea mai face încă un pas spre dictatură"
Cristian Tudor Popescu: "Dragnea mai face încă un pas spre dictatură"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că alianța PSD-ALDE nu va ține cont de opinia Comisiei de la Veneția și că politicienii de la putere sunt dispuși să meargă pâna la scoaterea României din Uniunea Europeană.Comisia de la Veneția a publicat, vineri, o opinie preliminară extrem de dură cu privire la cele trei Legi ale justiției modificate de PSD-ALDE. "Există aspecte importante introduse de cele 3 proiecte care sunt de natură să submineze independența judecătorilor și procurorilor din România precum și încrederea publică în justiție", spune una dintre concluziile raportului european.

Alianța PSD-ALDE nu va ține cont de acest document, consideră CTP, ci va merge înainte cu "aceste coduri care urmăresc paralizarea sistemului de justiție din România, după cum dorește liderul suprem, cu obstinația sa frizând patologicul".

"Nu cred că PSD-ALDE vor ține seama de aceste recomandări, ținând cont de atitudinea brutală, antieuropeană, obstrucționistă, sunt dispuși să meargă pâna la scoaterea României din Uniunea Europeană". Vor spune: noi hotărâm aici, suntem independenți, CCR e cea care decide aici, nu ne spune nouă Veneția ce să facem. Asta vor spune!", a declarat jurnalistul la Digi24.

Potrivit acestuia, recomandăile Comisiei exprimă ceea ce orice om rațional și de bun simț din România a gândit în legătură cu cele întâmplate în ultimele luni.

"Comisia de la Veneția spune exact ce am spus toți cei de bun simț: Nu se poate așa ceva! Ca ministrul politic să controleze în felul acesta soarta procurorilor, pentru că își pierd independența, sunt supusi unor presiuni majore și nu mai pot să acționeze în consecință", a explicat Cristian Tudor Popescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
sosos
13 Jul 20:44
Dar oare este bine sa mai ramanem in UE ?
Sa fim, in continuare, "piata de desfacere (mall-ul Europei)" ?
Hai sa ne gandim bine ce vrem sa facem si apoi sa comentam !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?