CTP dezvăluie manipularea nr.1 din spatele mitingului de vineri

 
CTP, despre momentul în care finala de la Cincinnati a depins de "un fir de păr"
CTP, despre momentul în care finala de la Cincinnati a depins de "un fir de păr"

Carmen Dan, în calitate de ministru de Interne, își asumă automat ce s-a întâmplat aseară, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.Cristian Tudor Popescu spune că manipularea urmărită prin violențele de vineri seara a fost ca oamenii să rămână acasă, milioanele de români care nu s-au aflat în piață să rămână cu impresia unei manifestări violente îndreptate împotriva autorităților.

"Și în al doilea rând să fie intimidați cei care se mai gândesc să mai participe la alte proteste, având în vedere gradul de violență înregistrată aseară în piață", a explicat CTP la digi24.ro.

„Doamna Carmen Dan, în calitate de ministru de Interne, își asumă automat ce s-a întâmplat aseară. Ceea ce a făcut corect președintele Iohannis – să ceară anchetă făcută de Parchetul general. Este bine că Parchetul s-a autosesizat înainte de cererea președintelui Iohannis și a declanșat această anchetă.

În urma anchetei se va vedea care sunt responsabilitățile și cum trebuie să răspundă fiecare, inclusiv doamna ministru Carmen Dan.

În ceea ce privește solicitarea către SRI a doamnei prim-ministru este făcută cu scop politic pentru a îndrepta atenția către instigatori politici, așa cum politicienii PSD-ALDE afirmă și cer investigarea influenței declarațiilor liderilor din Opoziție și ale președintelui Iohannis asupra violențelor, deci vor să ducă vinovăția în această direcție. Doamna Dăncilă s-a gândit să ceară SRI-ului informații în acest sens -cine sunt persoanele infiltrate, eventual sorosiști, eventual plătiți, eventual oameni de la PNL și de la USR, pentru că asta este direcția politică în care este comandată să acționeze doamna Dăncilă", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Referitor la dezinformarea despre femeia-jandarm care ar fi avut o fractură de coloană cervicală, dar de fapt are doar o echimoză, Cristian Tudor Popescu spune că „Jandarmeria a comis un abuz mediatic. Ea nu are voie să comunice diagnostice medicale. În ce calitate a făcut publică Jandarmeria această afirmație? Cum că e în pericol să rămână paralizată, să nu mai meargă niciodată. O astfel de comunicare se face exclusiv de către medic, de un reprezentant al spitalului. Nu știu asta domnii de la Jandarmerie? Știu foarte bine. Dar au dorit să mai pună o cărămidă la construirea imaginii de violență a participanților la miting împotriva organelor de ordine.

Acesta este unul dintre obiectivele a ceea ce am văzut aseară, de manipulare – oamenii să rămână acasă, milioanele de români care nu s-au aflat în piață să rămână cu impresia unei manifestări violente îndreptate împotriva autorităților. Și în al doilea rând să fie intimidați cei care se mai gândesc să mai participe la alte proteste, având în vedere gradul de violență înregistrată aseară în piață.

Jandarmii nu au fost agresivi de la începutul manifestației, nu au intervenit. Indivizii aceia violenți au început de la ora 16:00, iar jandarmii nu au intervenit ore bune. Au fost lăsați să devină violenți, să apară cât mai multe imagini cu violență, pentru a justifica intervenția pe cât de violentă, pe atât de aberantă, de după ora 21:00, care oricum era programată... fuseseră instruiți ca la momentul potrivit ca imagine, să dezlănțuie acea năvală asupra întregii mulțimi aflate în piață cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene, cai, bastoane date în cetățeni pașnici care stăteau cu mâinile în sus.”".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Marius
12 Aug 08:45
Asa este. Eu cred, mai ales ca se vede foarte clar in imaginile difuzate cu presupusa bataie administrata jandarmeritei. Cand a vazut ca nu poate sa-i dovedeasca pe cei 50 de barbati, colegul ei era scos din joc oricum, fata a scos pistolul mitraliera cu care a fost dotata personal de catre Dragnea si spre uimirea tuturor spectatorilor a inceput sa se bata in cap cu el. Scena s-a petrecut si in ambulanta cand a fost sunata si rugata insistent de catre acoliti nemilosi ai lui Dragnea sa faca cumva sa-si rupa totusi capul ca da bine la presa. Evident imaginile au fost trucate, autorii incercand sa dea presupusului eveniment importanta de ordin geopolic si transatlantic.
Răspunde
0 0
Gogu diasporul
12 Aug 12:56
3 Asa este, iar ceilalti jandarmi isi dădeau cu pietre in cap. Se vede pe aceeasi filmare cum dragnea ii batea pe jandarmi, iar daca scapau, venea carmen dan
0 0
Bianca
11 Aug 22:36
Oare si-a pus cineva problema ca multi dintre cei care erau din diaspora romana aveau poate dubla cetatenie si in acest caz, dpdv diplomatic, ceea ce a facut Ministerul de Interne in 10 August 2018, apare ca un atac al cetatenilor acelor tari? Ce se va intampla cand acesti cetateni vor anunta ambasadele tarilor de care apartin, ca au fost atacati de catre Jandarmeria Romana? Cum va rezolva Romania aceste conflicte diplomatice create?
Răspunde
0 0
Bianca
11 Aug 22:35
Oare si-a pus cineva problema ca multi dintre cei care erau din diaspora romana aveau poate dubla cetatenie si in acest caz, dpdv diplomatic, ceea ce a facut Ministerul de Interne in 10 August 2018, apare ca un atac al cetatenilor acelor tari? Ce se va intampla cand acesti cetateni vor anunta ambasadele tarilor de care apartin, ca au fost atacati de catre Jandarmeria Romana? Cum va rezolva Romania aceste conflicte diplomatice create?
Răspunde
0 0
Petre Simona Viorica
11 Aug 21:42
CTP e un dezechilibrat, nu il cred!
Răspunde
0 0
geo
11 Aug 20:58
IN ACESTE MOMENTE SE ADUC DE LA PLOIESTI LAZI CU GRENADE LACRIMOGENE SI MUNITIE! Apare imaginea pe facebook!
Răspunde
0 0
Gigi diasporul
11 Aug 20:53
1. Domnul al carui par destept a parasit capul genial ar fi bine sa ne explice de ce un jandarm batut este mult mai putin important decat un manifestant care a tusit? Ati auzit de infractiunea de ultraj? Asta inseamna cand un asa zis diasporez loveste un polițist/jandarm. Ma intreb cati politisti au lovit in tara de adoptie?
2. Doamna rifai anunta ca ea ii plătește pe jandarmi...??? Poate cand termina realitatea insolventa si plateste si taxe...pana atunci, rifai, rares, gusa...SUNTEȚI ASISTAȚI SOCIALI, BĂ!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?