CTP: Rezultate nule pentru Iohannis, nu poate să blocheze ordonanța cu taxele

 

Prin participarea sa la şedinţele de Guvern, preşedintele Klaus Iohannis nu poate opri eventuala adoptare a ordonanţei privind aşa-numita "taxă pe lăcomie", este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu.Cristian Tudor Popescu este de părere că președintele Iohannis nu poate să blocheze ordonanța pe economie anunțată de Dragnea ieri.

„Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis. Iohannis a venit cu glas mare acolo, s-a aşezat şi a spus: "potrivit art 80, 86, 87, coroborate, pot să prezidez şedinţele de guvern când vreau şi cât timp vreau eu, nu există să prezidezi parţial. Prezidez toată şedinţa".

"Pe bune?" i-a zis Dăncila. "N-o s-o prezidezi. Prima parte discutăm ce vrei matale, noi nu avem treabă cu chestiuni de apărare, de siguranţă naţională, de politică externă, dar dacă vrei să stai pe aici, nu ai decât". După care pleci.

Şi a plecat. Nu a participat (la a doua parte – n.r.) pentru că a fost dat afară. A spus că rămâne la toată şedinţa, că are dreptul. Şi a plecat. Deci a fost dat afară. Lucru previzibil. Mă şi gândeam că, dacă ar fi încercat să rămână, avea o soluţie Dăncilă. Spunea: "stimaţi colegi, domnul preşedinte tine cu tot dinadinsul să rămână. Noi ne ridicăm şi mergem în celălalt birou". Ce făcea Iohannis? Venea după ei?

A făcut toată această poveste, prezenţa acolo, ca să facă ceva, ca să dea electoratului său o cât de mică satisfacţie. Rezultatele, nule. Mâine va fi adoptată ordonanţa. Nu-l văd ducându-se şi mâine la şedinţa unde se discută doar despre această ordonanţă. Mâine pot să-i facă asta. Dacă vine peste ei, pleacă în altă încăpere. Asta a ajuns funcţia de preşedinte. Nu e neapărat vina lui Iohannis. (...)", a spus CTP la digi24.

Potrivit lui CTP, era ceva corect în ce a spus Dragnea ieri: cum te duci să prezidezi şedinţa guvernului când tu refuzi să-i numeşti pe cei doi desemnaţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?