CTP a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a spus că Dăncilă are părul ca o maimuță

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a comparat-o pe Dăncilă cu o maimuţă într-o emisiune TV. Declaraţia jurnalistului a fost considerată "hărţuire" de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a votat în unanimitate o hotărâre prin care Cristian Tudor Popescu este amendat contravențional cu o mie de lei pentru că a comparat-o într-o emisiune la Digi 24 pe Viorică Dăncilă cu un pavian cu mantie.

CNCD a considerat că asocierea reprezintă hărţuire și încalcă dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat al institu'iei.

Tot cu 1.000 de lei a fost sancționat și moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsă de reacție.

"Faptele celor 2 jurnaliști exced libertătii de exprimare în conformitate cu legislația din România și jurisprudență Curții Europene a Drepturilor Omului", arată comunicatul citat de Hotnews. Hotărârea poate fi atacată în contencios administrativ.

„Ce viteză de reacție impresionantă are CNCD, impresionantă, ce vigilență. Înțeleg că și CNA-ul are! Ăștia de la CNCD sunt plătiți de la buget, nu? Observația mea e de natură estetică, nu se leagă de natura fizică a doamnei, ci de estetic, așa cum sunt rujul, rimelul, parfumul. Eu nu m-am referit la figura dânsei, la mâini, la picioare, la niciun element fizic, ci la aranjamentul părului, care e o opțiune a doameni. Am semnalat o similitudine. Aici poate să apară o problemă. Putem fi acuzați de o asociație pentru protecția animalelor pentru că m-am legat de aspectul fizic al maimuței, că ea nu și-a umflat părul cu foehn-ul. Am menționat un aspect fizic al maimuței, la doamna Dăncilă nu am menționat nimic despre aspectul fizic. Nu am comparat-o cu o maimuță. De aici și până la sesizarea CNCD e o cale pe care a parcurs-o în timp record. Nu am voie să mă ducă gândul, văzând părul cuiva? Mă gândesc la o altă formă din natură.", a a spus Cristian Tudor Popescu, după ce a fost citat de CNCD.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?