CSM: Raportul CE e un "semnal de alarmă" pentru autorităţile româneşti

 
Foto: wikipedia.org
Foto: wikipedia.org
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) arată că şi-a stabilit priorităţile în funcţie de recomandările şi observaţiile Comisiei Europene, urmând ca toate concluziile raportului să fie discutate în prima şedinţă a Consiliului.

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, consideră raportul Comisiei Europene (CE) ca fiind "tehnic, obiectiv şi realist" şi spune că acesta "constituie un semnal de alarmă pentru autorităţile româneşti". Potrivit lui Andreieş, CSM şi-a stabilit priorităţile pentru 2009 în funcţie de recomandările cuprinse în mecanismul de monitorizare a României din precedentul raport.

"CSM şi-a stabilit foarte clar priorităţile pentru acest an, pornind de la condiţionalităţile menţionate în mecanismul de monitorizare a României în precedentul raport precum şi în funcţie de vulnerabilităţile sistemului judiciar românesc. Acest raport va fi discutat în prima şedinţă a CSM, urmând ca noi să actualizăm priorităţile în funcţie de recomandările şi observaţiile Comisiei Europene", a mai declarat Andreieş.

Parlamentul a blocat investigaţiile la nivel înalt, a încercat să destabilizeze DNA şi a introdus amendamente care ar fi restricţionat prerogativele procurorilor, se arată în raportul Comisiei Europene, care constată "regrese" în reforma justiţiei şi în lupta anticorupţie din România.


"Ritmul progreselor constatat în raportul CE din iulie 2008 nu a fost menţinut", se arată în raport. Comisia Europeană recomandă autorităţilor române să accelereze ritmul reformei judiciare şi a luptei anticorupţie "pentru a redresa unele regrese înregistrate în ultimele luni".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?