Motivul pentru care este bine să purtăm o cruciuliță la gât. Multe persoane nu știu acest lucru

 

Purtarea unei cruciulițe la gât a devenit un obicei pentru foarte multe persoane și de multe ori, aceasta este considerată o bijuterie și este făcută cadou în diferite situații. Cu toate acestea, preoții atrag atenția asupra faptului că semnificația cruculiței este cu totul alta și ar trebui ca orice credincios să cunoască acest lucru.

De ce este bine să purtăm o cruciuliță la gât?

Pentru multe persoane, cruciulița pe care o poartă la gât este doar un accesoriu sau o bijuterie, chiar dacă aceasta are un rol mult mai important. Mai exact, modul în care cele două linii sunt suprapuse simbolizează unirea cerului cu pâmântul, dar și unirea omului cu Dumnezeu, potrivit ortodoxia.me. În trecut, oamenii purtau la gât cruciulițe pentru a-l slăvi pe Dumnezeu și pentru ca acesta să îi însoțească în permanență și să îi ferească de rele.

Preoții îi sfătuiesc pe creștini să nu privească cruciulița ca pe un talismam. Aceștia atrag atenția că purtată la gât, cruciulița nu are efect asupra duhurilor rele, atât timp cât omul nu dovedește o mare credință în Dumnezeu. Practic, cruciulița capătă putere doar în momentul în care este însoțită de rugăciune și credință. Indiferent de materialul din care este confecționată, cruciulița trebuie sfințită de preot înainte de a fi purtată, asta pentru a purta noroc celui ce o are la gât. În plus, ea trebuie îngrijită cu mare atenție și purtată cu decență.

Sursa: avantaje.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?