Criza refugiaţilor. Oprea: Au fost alocate forțe suficiente de polițiști de frontieră și jandarmi

 
TIR plin cu refugiaţi, la Vama Giurgiu. Printre ei se află şi şăpte copii
TIR plin cu refugiaţi, la Vama Giurgiu. Printre ei se află şi şăpte copii

Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că au fost alocate "forțe suficiente" în contextul crizei imigranților sosiți în Europa, mai ales la granița cu Serbia.

"Am suplimentat cu forțe suficiente — poliție de frontieră, jandarmi — mai ales pe granița cu Serbia, astfel încât România să fie în siguranță", a declarat Gabriel Oprea la Antena 3.

Pentru cazul în care este nevoie de mai mulți angajați ai MAI, a anunțat Oprea, sunt prevăzute 6.400 de funcții.


"Sunt 6.400 de funcții prevăzute, care nu sunt bugetate, deci nu au bani prevăzuți. Dar dacă situația, într-o anumită dinamică de securitate, o va cere și va trebui să mai angajăm 300 de polițiști de frontieră, avem funcțiile, se va da hotărârea de guvern, se aprobă bugetul pentru cei 300 de polițiști de frontieră — 600, 6.000, dacă va fi cazul. Nu e nimeni angajat în momentul de față", a subliniat el.

El a explicat că protocolul guvernamental semnat în 2011 cu Serbia prevede că orice persoană care intră neautorizat în România este returnată în țara vecină, adăugând că în ultima perioadă s-au făcut peste 4.000 de controale.

Totodată, Oprea a arătat că, din informațiile pe care le deține, la 50-60 de km de granița României cu Serbia sunt între 40 și 50 de mii de refugiați care fac presiune spre Ungaria sau care, cu ajutorul călăuzelor, vor să traverseze Croația pentru a ajunge în Germania.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?