Criză majoră în Franța. Macron denunță o ”violență extremă” care atacă Republica

 

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a denunţat o "violenţă extremă" care a ajuns să "atace Republica" în ''actul al VIII-lea'' al ''vestelor gabene'' care a adunat 50.000 de persoane sâmbătă în Franţa şi care a fost marcat de violenţe în mai multe oraşe din ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

'Încă o dată, violenţa extremă a ajuns să atace Republica - gardienii, reprezentanţii, simbolurile sale. Cei care comit aceste acte uită inima pactului nostru civic. Dreptatea va fi făcută. Toată lumea trebuie să se reunească pentru dezbatere şi dialog", a scris preşedintele Republicii pe Twitter. 

Mai mult de o mie de "veste galbene" au manifestat sâmbătă în faţa sediului agenţiei France Presse (AFP) din Paris, scandând sloganuri împotriva mass-media.

Venind de pe bulevardul Champs-Elysees, unde manifestanţi s-au adunat în cursul dimineţii pentru cel de-al optulea week-end de proteste, peste o mie de "veste galbene" s-au oprit sâmbătă după-amiază în faţa birourilor agenţiei France Presse.

După aproximativ o jumătate de oră de protest, în timpul căruia au luat cuvântul demonstranţi în timp ce alţii au fluturat pancarte cu sloganuri "anti-Macron", "vestele galbene" s-au îndreptat către primăria Parisului.

Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Emmanuel Macron şi au fost marcate de arestări masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism şi intervenţii ale forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ion
06 Jan 13:52
Europenii, sau saturat de SOCIALISM IMBECIL ! S-au saturat de inginerii sociale, de hotii la drumul mare, de gargara ieftina fara rezultate, de dictatori, de turnatori, de sifonari, de munca fara plata, de abuzuri si stadioane pline de copii cu panouri ... de corea de nord !
Răspunde
0 0
La socialism ,francezi,ca vă belesc băncile !
06 Jan 10:58
Si ce vor,monarhie,bre ?Miseii,ne-au pus pe drumuri democrattice si acum se retrag?.Poate structura staului nu le place,ca si poporul e prost,dar nu de tot,ca sa primească nemestecat,binefaceri de dreapta,venite de la bănci.Vedeti,francezi,ca noi suntem social democrati,si ne ocupăm de parte socială a țării,de drumuri si podete,se ocupa dl Louis /Laios/Orban,nu vă ascultăm ! .
Răspunde
0 0
Ginerica
06 Jan 13:49
5 Radio moscorva transmite ! ... continuu !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?