Criza deșeurilor pune stăpânire pe Grecia. Greva angajaților de la salubrizare continuă

 

Străzile din Atena, inclusiv principalele zone turistice, s-au umplute cu gunoaie, deoarece angajații serviciului de colectare a gunoiului menajer sunt în grevă de la începutul săptămânii, informează Greek Reporter.

Lucrătorii municipali din cadrul serviciului de salubrizare solicită angajarea permanentă a aproximativ 10 000 de angajați contractuali ale căror contracte au expirat. Ministrul de interne, Panos Skourletis, a promis acum câteva luni că, odată ce contractele lor expiră, vor fi reînnoite.

Totuși, la 10 mai, Curtea de Conturi a decis că reînnoirea contractelor și angajarea permanentă a angajaților contractuali este neconstituțională.

Între timp, grămezile de gunoi cresc peste tot în Atena și în alte orașe din Grecia, precum Salonik. Mirosul a devenit greu de suportat, iar căldura face ca aerul să fie irespirabil în anumite zone, în special în cartiere dens populate.

Se așteaptă ca valul de căldură prevăzut pentru cursul săptămânii viitoare va înrăutăți lucrurile.

Zonele turistice din capitală nu fac excepție. Perimetrul din jurul Acropolei, cum ar fi Piața Syntagma, Monastiraki, Plaka, Strada Mitropoleos sau Muzeul Arheologic din Atena copleșite de grămezile de gunoaie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?