Cristina Tarcea, şefa Instantei Supreme, victorie în faţa Inspecţiei Judiciare

 

Cristina Tarcea, şefa Instantei Supreme,a scăpat de procesul disciplinar de la CSM. Secţia pentru Judecători în materie disciplinară a respins, luni, acţiunea Inspecţiei Judiciare formulată la adresa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Secţia a constatat nulitatea absolută a acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară. Preşedintele ÎCCJ a fost acuzat că a refuzat, nejustificat, îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

CSM a respins cauza, dar nu pe motivele invocate, ci pentru că cel care a făcut plângerea, Chris Terheș, nu avea calitate procesuală.

”Cu majoritate, (CSM - N.R.) respinge excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării.

Cu majoritate, admite excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de lipsa capacității procesuale de folosință a petentei care a formulat sesizarea.

Constată nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei judecător Iulia Cristina Tarcea - președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) și o) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.”

Plângerea a fost depusă de Romanian Community Coalition - Coaliţia Românilor din SUA, condus' de fostul preot Chris Terhes, devenit europarlamentar pe listele PSD.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?