Cristian Preda: "Am primit Steaua României, nu steaua PSD"

 
Cristian Preda: "Am primit Steaua României, nu steaua PSD" 
Cristian Preda: "Am primit Steaua României, nu steaua PSD" 

Europarlamentarul Cristian Preda, acuzat de PSD că a defăimat ţara, a cerut să fie audiat public de către Consiliul de onoare al Ordinului „Steaua României“, însă şeful Cancelariei Ordinelor s-a opus. Cristian Preda va fi judecat de Gabriela Firea, Mircea Geoana, Ecaterina Andronescu şi de Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, condamnat definitiv în 2012 pentru infracţiunea de favorizare a infractorului. 

„Judecat în secret? Am scris Cancelariei ordinelor că doresc ca audierea mea, din 28 martie a.c., în faţa Consiliului de onoare al ordinului „Steaua României” să fie publică. Regulamentele în vigoare o îngăduie. Interesul vădit de public pentru dezbaterea despre defăimare şi libertate ar justifica - am zis eu - transmiterea online sau tv. a «procesului». Dl. consilier de stat Angelescu, care păstoreşte Cancelaria ordinelor, a răspuns «nu», precizând că legea prevede că, în afara membrilor consiliului de onoare şi a „acuzatului”, doar o persoană mai poate participa la audiere, şi anume preşedintele. I-am explicat dlui. consilier diferenţa dintre participare şi acces public, arătând că eu solicit nu invitarea şefului statului, ci ca oricine doreşte să poată vedea ce acuzaţii mi se aduc şi cum anume mă apăr. Nu, nu, nu - a zis dl. consilier“, a scris Cristian Preda pe Facebook. 

„Credeţi că e normal să fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoană, Brădişteanu etc. în spatele uşilor închise? E firesc ca Palatul Cotroceni să îngăduie unei majorităţi pesediste din consiliul ordinului să-şi facă de cap în incinta Preşedinţiei? În fond, am primit Steaua României, nu Steaua PSD...“, încheie Preda. 

Europarlamentarul Cristian Preda a fost convocat de Consiliul de Onoare al Ordinului „Steaua României” „pentru a răspunde unui denunţ PSD-ALDE de defăimare a ţării”. Consiliul este format din şapte persoane printre care şi Gabriela Firea, Mircea Geoana, Ecaterina Andronescu, dar şi Şerban Brădişteanu, fost senator PSD, condamnat definitiv în 2012 pentru infracţiunea de favorizare a infractorului, în dosarul Năstase.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?