CRISTIAN DAVID, fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni, urmărit penal. DEMISIE DIN PNL

 
CRISTIAN DAVID, fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni, urmărit penal
CRISTIAN DAVID, fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni, urmărit penal
FOTO: Mediafax

CRISTIAN DAVID. DNA îl acuză pe ministrul demisionar pentru Românii de Pretutindeni, CRISTIAN DAVID, că nu poate justifica 60.000 de euro din declaraţia de avere. Cristian David DEMISIONEAZĂ din PNL.

CRISTIAN DAVID. UPDATE: Referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în vederea formulării cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Cristian David a fost trimis preşedintelui Traian Băsescu, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis Preşedintelui României referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în vederea formulării cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de DAVID CRISTIAN, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în forma participaţiei improprii, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 297 Cod penal, raportat la art. 52 Cod penal, uz de fals, prevăzută de art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 Cod penal, raportat la art. 28 din Legea nr. 176/2010, cu aplicarea dispoziţiilor art. 38 alin. 1 Cod penal, fapte reţinute în referatul menţionat", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Parchetul general.

CRISTIAN DAVID demisionează din PNL, informează Realitatea TV.

Fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni Cristian David a declarat agenţiei MEDIAFAX că a demisionat, miercuri, din calitatea de membru al PNL pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzaţiilor DNA şi că are toată disponibilitatea să prezinte datele care să clarifice situaţia.

"Am toată disponibilitatea de a pune la dispoziţie datele şi elementele necesare pentru a clarifica această situaţie şi a-mi dovedi nevinovăţia. Începând de astăzi, am renunţat la calitatea de membru PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului", a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian David.

CRISTIAN DAVID. "În conformitate cu dispoziţiile art. 109 din Constituţia României, art.12 şi art.19 din Legea 115/1999, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul în vederea sesizării Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuarea urmăririi penale faţă de DAVID CRISTIAN, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

"Din referatul întocmit de procurori rezultă că există indicii rezonabile potrivit cărora, pentru a justifica în declaraţia de avere depusă la data de 14 iunie 2013, intrarea în patrimoniul său a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, numitul David Cristian a consemnat în fals, la rubrica „venituri din alte surse”, primirea a 60.000 euro, cu titlu de „restituire împrumut”, de la mama sa. Pentru ca la rândul său, mama demnitarului să poată justifica deţinerea legală a sumei de 60.000 euro pe care ar fi restituit-o fiului său, acesta a efectuat demersuri astfel încât, cu o persoană de încredere, a fost încheiat formal un antecontract de vânzare – cumpărare a unui apartament în care se atesta, în mod nereal, faptul că mama ministrului delegat ar fi vândut acelei persoane un apartament în judeţul Prahova pentru suma de 60.000 euro. Această sumă a fost justificată de ministrul delegat printr-un aşa-zis împrumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale ca să-şi construiască o casă şi la momentul încheierii actului care ar atesta vânzarea fictivă a apartamentului menţionat, mama sa i-ar fi „restituit” împrumutul", susţine documentul DNA.

CRISTIAN DAVID. "Probele administrate în cauză, în perioada premergătoare încheierii actul de vânzare cumpărare aparent, au relevat că numitul David Cristian a fost profund preocupat de necesitatea încheierii unui antecontract de vânzare cumpărare între mama sa şi o altă persoană, întrucât nu deţinea un act licit pentru suma de 60.000 euro pe care trebuia să o menţioneze în declaraţia sa de avere. Solicitarea intră sub incidenţa art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuarea urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", mai spune DNA.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
GEO
27 Feb 13:19
acest individ este ministrul romanilor de pretutindeni??? adica?? ne mai miram de tigani ca au rege al romilor din romania si rege al romilor de pretutindeni, nu inteleg ce face acest minister ? pentru ce este platit ?... auzi,ministrul ROMANILOR DE PRETUTINDENI , HA,HA,.HA,,HA,HA,HA ,O FREACA LA MAXIM.ACEST INDIVID REPREZINTA SI VASLUIUL PE ACOLO LA CAPITALA , SI VA ROG PRIVITI OLEACA SPRE VASLUI IN CE STARE SE AFLA , SI GERTOIUL CARE ESTE MINISTRUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI NU MAI POATE DE BINE, RUSINE DAVIDEEEE. HALAL OM . MARE ONOARE CA SIA DAT DEMISIA, MAI VORBIM CE OM DE ONOARE
Răspunde
2 -1
Dumitru Opris
27 Feb 05:39
Ca si.a dat demisia este foarte bine asa sa procedeze toții oamenii politici din România . Este un gest care ține si de cei 7 ani de acasă la urma urmei. Dar cam "rar" la politicieni din România ...Vezi cazul lui Barbu sau Blaga...
Răspunde
4 0
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26 Feb 22:16
CÂRMACII PSD

Vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns!
A lor gheare-nfipte-n pieptu-ţi fără milă l-au străpuns
Şi-n bucăţi împart, infamii, carnea ta, avutul tău!
Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,
Ăşti nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
Ţin a tale zile-n mână, ş-a ta cinste sub călcâi.
Şi călări pe tine, ţară, se cred zei aceste bestii,
Cum se cred ades copiii împăraţi călări pe trestii.
Ei sunt mari şi tari, şi nu au nici ruşine, nici sfială
Că-ntr-o zi, poate, urmaşii le vor cere socoteală
De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma ţării
Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, şi pe valurile mării!
Şi când cugeţi c-aceşti trântori, astă haită de samsari
Prin tertipuri şi prin intrigi au ajuns puternici, mari,
Şi când vezi pe-a vieţii scară unde-au fost şi unde sunt,
Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeţi şi crunt
Privesc azi din înălţime spre norodul tăvălit
În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
Când te uiţi cum se răsfaţă, cum îşi fac de cap mişeii,
Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!
Ş-apoi, după ce-au dat palme, şi-au scuipat în faţa ţării,
După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
Au curajul aceşti oameni de nimic, aceşti mişei
Au curaju-n faţa lumii ca să strige-n gura mare:
Ne vrea ţara! îi vrea ţara? Auziţi neruşinare!
Vai, de-ar fi pe voia ţării, ştiţi voi unde v-aţi trezi!
Într-o ocnă da! acolo oasele v-ar putrezi!
Cum să mai vedem în ţară cinste, muncă, propăşire,
Când spoiala azi e totul, când vezi că prin linguşire
Şi făţărnicii, netoţii, au ajuns aşa departe!
Cum să-ţi mai trudeşti viaţa ca să-nveţi puţină carte
Când te uiţi că-n astă ţară, dată
Răspunde
5 0
Mandria USD-ului
26 Feb 22:13
Cei ce au trimis acesti borfasi in parlament trebuie să fie mândri de ei . Sper să fiti la fel de mândri si când vă veti intâlni pe strada cu tot felul de puscăriasi gratiati , sper să fiti mândri si când indivizi ca năstase , fenechiu , voiculescu si alti indivizi ce au nene0r0cit tara asta vă va zâmbi sfidător din studiourile televiziunilor , sper să fiti mândri când vă veti plăti taxele si impozitele , sper să fiti mândri când veti alimenta la peco , când veti face piata . De asemeni , copii vostri sper să fie mândri de voi pentru tara pe care le-ati lăsat-o .
Sper să fiti mândri că v-ati ales un parlament care ”luptă” pentru bunăstarea poporului .
Popor de idioti .
Răspunde
9 -1
Gigi
26 Feb 20:24
Cam asa arata toti politicienii de dupa 1989 - niste hoti, vanzatori si tradatori de neam si de tara, o adunatura de putori ordinare care ar trebuii sa fie condamnati la munca silnica pe viata pentru maretele lor fapte care ne vor costa enorm - vor fi generatii peste generatii care vor plati huzurul si nesimtirea acestor putori ordinare.
Răspunde
7 -1
bihorean
26 Feb 19:57
O sa conduc pnl din inchisoare a zis Transformer fenechiu si uite ca a avut dreptate.Organizatia lui din ilegalitate creste vartos. Au facut bine ca au iesit de la guvernare pentru ca in doua luni nu mai aveau pe cine sa trimita in guvern daca nu votau legea amnistiei si gratierii.
Răspunde
9 -1
Gedo Gabriel
26 Feb 17:42
Gigi pt. schmburi de terenuri cu mapn este condamnat, cu toate ca csat a pus semnatura pe acord, iar la cristian david pt. fapta asemanatoare bineinteles, fara acord csat, Jandarmeria Tg-mures, a facut schimb de teren infavoarea lui cristian david, iar la asta, fosta sefa DNA Curca Elena de la DNA Tg-Mures, cum a ajuns mare sefa in 2010, din 2 miscari si trei genoflexiuni i-a musamalizat dosarul la marele cristian david, bineinteles ca Curca Elena este protectoarea la tot ce este infractiune din gasca infractionala din Tg-mures, pe vremea acea era mare comandant Dumitru, care este trimis in instanta de DNA Central pt. fapte de coruptie , daca DNA Mures numai acorda credibilitate, desfintatil oameni buni, sau dati procuroarea corupta afara sa numai ingroape dosare, ca are jena ca sa-si declare averea pe 2013 decand d-na Curca si-a facut ditamai WILOAIA ! pai asta-i justitie, pentru unii da pt. altii ba, pai DNA-ul e mosia lu` Curca ???
Răspunde
9 0
nelutiu
26 Feb 17:24
Mamă, ce figură are ăsta şi a mai fost şi ministru de interne!
Răspunde
5 -3
Adina Iancu
26 Feb 16:52
Vedeti ca in PNL sunt toti hotii... Cei mai multi ministri condamnati are PNL-ul..
Răspunde
3 -5
@Iancu de la HD
26 Feb 17:13
2 Ca apoi sa vina o vita pr0asta si propagandista ca adina iancu si sa zica: "vedeti ca in PNL sunt toti hotii". In traducere "ultimele ramasite ale partidelor istorice trebuiesc sterse; sa ramana numai emanatiile partidului comunist si ale securitatii".
14 0
adi
26 Feb 16:42
cumva PNL este o abreviere a cuvantului PENAL?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?