Cristi Borcea, eliberat pe cauţiune de 2 milioane de lei în dosarul de evaziune fiscală

 

La nici două luni de la ieșirea din închisoare, fostul patron al clubului Dinamo este vizat într-o nouă anchetă în care prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 8 milioane de euro. În dosar sunt vizați și foști șefi ai grupului Rompetrol.

DIICOT a stabilit vineri că omul de afaceri Cristian Borcea trebuie să plătească o cauţiune de 2 milioane de lei, el fiind pus sub acuzare într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt implicaţi şi foşti directori de la Rompetrol.

Fostul finanţator al Clubului Dinamo Cristian Borcea a fost adus vineri seara la sediul DIICOT, unde a fost audiat mai multe ore, după care procurorii au decis ca el să fie cercetat în libertate, sub control judiciar pe cauţiune.

UPDATE ora 17.20: Conform Libertatea, Cristi Borcea a fost ridicat în această după-amiază de procurori și dus la audieri de DIICOT! Fostul finanțator dinamovist e bănuit că făcea parte dintr-o rețea de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul în acest dosar fiind unul imens, 40 de milioane de euro. Contactat de Libertatea, Cristi Borcea a spus doar: "No comment".

Ştirea iniţială:
 
Potrivit DIICOT, grupul infracţional organizat a fost  constituit de către Vitalie Burcă, Dmitriy Grigoryev (fost vicepreşedinte şi Chief Financial Officer al Rompetrol Group) şi Sergey Vassilyev,  activitatea acestuia fiind sprijinită de Zhakenov Askar (fost Chief Information Officer al Rompetrol Group), Jubleanu Marius Andrei, Maria Victor Andrei, Ruslan Dumitraş şi Muntean Valeriu.
 
În mecanismul evazionist au fost implicaţi, potrivit DIICOT,  şi reprezentanţii societăţilor beneficiare. Printre aceștia se numără și Cristian Borcea. Pe aceeași listă mai figurează:  Gâdoiu Dragoş Mădălin, Vintilă Cornel, Gâdoiu Corneliu George, Oancea Augustin Constantin, Oancea George Alexandru, Golumbeanu Cezar Florin, Cristea Robert Florin, Cilibia Dumitru, Antonevici Serghei, Bătrânu Mihai, Constantinescu Viorel Gheorghe, Ciocodeică Dumitru, Vasile Bogdan Mihail, Cârligea Florin Eugen, Barbu George Cristian, Feraru Daniel Dumitru, Neculae Valentin, Roşu Georgian Roberto, Oancea Daniel Constantin şi Păunescu Cătălin Nicolae
 
Aceștia, susține DIICOT,  au încheiat în scop evazionist contracte fictive pe primul circuit de tranzacţionare, disimulând astfel transferul sumelor de bani, care ulterior, din  dispoziţia numiţilor Dmitriy Grigoriev,Sergey Vassilyev şi Burcă Vitalie,  erau rulate succesiv “în cascadă” prin alte circuite financiare fictive, în scopul spălării şi în final al obţinerii sumelor respective.
 
 
Preudiciul, creat prin activitatea infracțională, este estimat la 40.000.000 de lei.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stan
03 Nov 17:38
Pentru tradatorii si jefuitorii Romaniei ,noi poporul cerem pedepse mai aspre..mai multi ani...Si confiscarea prejudiciului.
..
Răspunde
0 0
Stan
03 Nov 17:37
Pentru tradatorii si jefuitorii Romaniei ,noi poporul cerem pedepse mai aspre..mai multi ani...
Răspunde
0 0
Stan
03 Nov 17:35
Pentru tradatori si jefuitori noi poporul cerem pedepse mai aspre..mai multi ani...
Răspunde
0 0
Stan
03 Nov 17:34
Pentru tradatori si jefuitori noi poporul cerem pedepse mai aspre..mai multi ani...
Răspunde
0 0
De acord dle J,să se legalizeze pâra !
03 Nov 10:26
Vai dle J,/ora 8,32/să nu mai spuneti ca in America pâra e o virtute patriotică !Cum noi avem cu ea parteneriat strategic , am extinde dreptul mituitorului de a pârâ pe mituit si sa saustina DNA in proces,la dreptul oricărui cetătean de a injura pe net pe oricine.Ați fi dv în in legalitate si aș avea și eu posibilitea sa deschid cutia cu injuraturi tigănesti,de care va serviți ,drept argumente când apăarati procurorii si prietenii ,pe care îi numiti hashtagi!
Răspunde
0 0
Si mafia incaseazaă tain ,nu ?
03 Nov 06:04
Vai dle J,si eu care va credeam că suntei în gândirea mea.Statul trebuie să ia tainul ,ca mafioții,si din afaceri cinstite si din speculatii ilegale.Altfel ,presa anuntată,televiziunea toata arată cum se duce pe râpă economia productiva a patriei datotită combinațiile sorosiste de a castiga bani.Daca SUA ar fi avut un DIICOT sau măcar DNA,Soros nu a fi speculat să castige bani si sa plăteasca pe dna Monique Macovei sa ne părască la UE.De aia zic ,procurori,vedeti unde este atacata economia,transferul multinaționalelorveniturilor la ei obținut din sudoarea mea,,importuri fara vamă,vedeti cum DNA aresteaza intreprinzătorii romani să faca loc strinilor ,etc.Nu era mai simplu ca in loc de circ sa cereti plata impozitului si pe spagi si mismasuri,si la nevoie sa urmriti bunurile decât oamenii ?Căci ,domnule ,dezvolatrea tării o fac oamenii ca Nicole,Dumitru ,etc,nu yankeii si fritii?Si lasati speculatiile de tip caapitalist ,ca Andropov n-a durat mult ca presedine al URSS.Si ăla cerceta tranzactii in afara de bijuteri a fiicei luui Brejnev !Dar asta ne e soarta,politica o fac parchetele,nu dl Drgnea !
Răspunde
0 0
Jan
03 Nov 08:32
2 In america exista, PATRIOTIC ACT, si toate lumea spune tot ce stie despre orice lucru afecteaza siguranta si stabilitatea tarii lor. Si sint cine sint. In tara ciocoimii cu doi neuroni, militia ingrasata cu salarii bune si ingradita de legi infantile, trebuie sa stea cu pulanul sa plezneasca batrinii, femeile sau copii care protesteaza pentru alocatii in timp ce mafia transfera bani si informatii in strainatate dintr-un click !!!
0 0
Jan
02 Nov 10:49
Astazi infractiunile economice sint greu de dovedit datorita inapoierii, PREMEDITATE si INTENTIONATE, tehnologice a bujetarilor si distrugerea protocoalelor care asigurare intercooperarea diverselor structuri ale statului pentru eliminarea acestor infractori si infractiuni ! Protocoalele erau legale si absolut necesare pentru integrarea tuturor structurilor pentru combaterea infractiunilor de toate felurile ! Ce au facut p$d/alde este sabotaj si tradare !
Răspunde
0 0
maricel
02 Nov 11:44
2 se strange ...latul....
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?